Hälsa

Studie – så minskar du risken för depression

Enligt en ny studie har en enkel förskjutning i dina sovvanor visat sig kunna minska risken för depression avsevärt. Nedan berättar vi om det avgörande knepet för att förbättra din hälsa!

Foto: Freepik

Enligt en ny undersökning från University of Colorado har det framkommit bevis för att timmarna du sover per dygn kan påverka risken att drabbas av depression. Efter att ha analyserat sömnen hos en testgrupp på 850 000 personer visade det sig att de som går och lägger sig en timme tidigare än genomsnittet löper mindre risk att drabbas av depression.

En timme tidigare

Detta betyder exempelvis att en nattuggla som vanligtvis går och lägger sig vid kl 01 kan minska risken för psykisk ohälsa genom tt istället lägga sig vid midnatt och därför få en extra timmes sömn.

Studien visar att sömnen påverkar vår psykiska hälsa där risken att drabbas av exempelvis depressioner hänger samman med när vi går och lägger oss och hur länge vi sover. De försökspersoner som la sig en timme tidigare än genomsnittet löpte alltså avsevärt mindre risk att drabbas av depressioner.

Källa: Indiatimes

Foto: Freepik

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!