Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Supermodellen Gisele Bündchen om panikattackerna: “Kände att jag inte kunde berätta för någon”

Supermodellen och affärskvinnan Gisele Bündchen avslöjar i sin bok “Lessons: My Path to a Meaningful Life”, om panikattackerna som pågick samtidigt som karriären var på topp. Med boken hoppas hon ge hopp till andra i samma sits.

Foto: REX

I vintras gjorde Gisele Bündchen en tv-intervju med ABC News där hon pratade om sin nya bok. När reportern Robin Roberts frågade om en sektion i boken som beskriver en mörk period i hennes liv, började hon gråta. Hon öppnade upp sig om sin hemlighet hon dolt fram till nu – nämligen hennes panikattacker.

Samtidigt som karriären gick i raketfart och Gisele var en av de modeller som tjänade mest i världen (vilket hon gjorde 15 år på raken) pågick en mörk period i hennes liv. Gisele flög världen runt och jobbade hela tiden – samtidigt började hon få återkommande panikattacker. Hon bodde ur en resväska, levde på cigaretter och vin och hade tappat kontrollen över sitt liv. Då utvecklade hon också en rädsla för allting och framför allt trånga utrymmen.

– När jag gick igenom mina panikattacker kände jag inte att jag kunde dela det med någon. Jag tänkte att jag kanske inte har rätt att göra det, alla går ju igenom så många svåra saker och att jag inte har rätten att känna så här, berättade Gisele under intervjun.

Med rädsla för att berätta för någon så valde hon att trycka undan känslorna – men då blev det också värre. Hon insåg då att hon behövde en förändring i sitt liv och införskaffade nya regler i sitt liv: inget socker, inget kaffe och ingen alkohol. Samtidigt drog hon också ner på jobb och började med meditation.

Boken var ett sätt för Gisele att visa sin sårbara sida, dela med sig och få andra i samma sits att se att det finns ljus i tunneln.

Källa: Net-a-porter

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!