Hälsa

The kindness challenge – så blir du lyckligare och skapar bättre relationer

Du har haft en härligt avslappnad semester fylld av positiva tankar – men så räcker det med några stressiga jobbveckor, trånga tunnelbanevagnar och regntunga dagar för att ditt humör ska börja dala igen. Stanna upp och testa den här enkla vardagsutmaningen för en mer positiv och kärleksfull inställning till livet.   

Foto: Unsplash

Att röra på sig och äta näringsrik mat är viktiga delar för din hälsa, men det spelar ingen roll hur många kilo grönsaker du äter eller hur många timmar du spenderar på gymmet om du inte också underhåller din mentala hälsa. Satsa på göra den här hösten till en period då du öppnar upp för snälla och energigivande tankar, både hos dig själv och i relation till personer runt omkring dig. Livscoachen Gabrielle Bernstein har tagit fram “the kindness challenge” som går ut på att skapa starkare band till personer i ens närhet, och på så sätt även till sig själv.

Fundera över hur många gånger per dag du stör dig på personer som tränger sig på tunnelbanan, som går alldeles för långsamt framför dig på trottoaren eller som pratar lite för högt när du försöker koncentrera dig på jobbet. Det kan kännas skönt för stunden att få klaga på andras högljudda samtal till kollegan vid kaffeautomaten, men med handen på hjärtat – gör de negativa och dömande tankarna någonsin att du mår bättre på längre sikt? Kan du istället tänka tvärtom och se situationen från den andra personens perspektiv?

Det är dags för dig att testa Gabrielles kärleksfulla utmaning (och nej, du kommer inte behöva gå runt och krama främlingar på stan!).

“The kindness challenge” – Så går det till 

Först och främst, kom ihåg att alla dina ord, rörelser och handlingar lämnar avtryck hos människor runt omkring dig, oavsett om de är positiva eller negativa. I den här utmaningen är din uppgift att ge kärlek till alla du träffar under dagen.

Det kan handla om ett leende, en snäll handling eller en kärleksfull tanke. Om du sitter på en fullproppad buss på morgonen eller i bilköer på väg till jobbet, skicka kärlek till dina medresenärer. Innan du kliver in på jobbet, tänk på dina kollegor inne på kontoret.

Allt som behövs är enkla (men kraftfulla) tankar: “Jag hoppas att du har en underbar dag trots att du tränger dig förbi” eller “Det är okej att du verkade sur under mötet, jag förstår att du är trött”. Lite töntigt kanske, men det fungerar faktiskt. Genom att sända kärleksfulla budskap till människor i din närhet är det enklare att se det positiva hos varje enskild person vilket hjälper till att skapa gemenskap och förståelse.

Känn efter hur spridandet av kärleksfulla tankar och energi får dig att må, och kanske ännu viktigare – hur andra människor reagerar på dig. Ett enkelt leende eller en positiv tanke kan förändra någons dag, något som reflekterar tillbaka på ditt eget liv. Med omtanke om andra kan vi tillsammans påverka världen i rätt riktning. Gabrielle Bernsteins skriver: “Förändra dig själv och förändra världen, ett litet steg i taget.” Testa och märk skillnaden!

Källa: Wellandgood.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!