Hälsa

Träningsformen som passar dig bäst – baserat på ditt stjärntecken

Är du redo att kicka igång hösten med träning och struktur? Något som kan få igång peppen är att testa en ny träningsform. Nedan hittar du vilken typ som passar just dig enligt ditt stjärntecken.

Foto: Unsplash

Har du satt upp ett mål i höst om att skapa rutiner som får dig att må bra och känna dig stark? Snyggt jobbat, då är du redan halvvägs! Men känns tanken på att stå på ett gym och lyfta vikter eller springa på löpband inte särskilt lockande? Varför inte maxa träningsinspirationen med att prova något helt nytt – nedan listar vi träningsformen som passar just dig baserat på ditt stjärntecken!

Källa: Må Bra

Väduren (21/3 - 19/4)

Väduren (21/3 - 19/4)

Träningsform: Intensati

Ditt eldiga tecken behöver fart och fläkt för att inte bli uttråkad. Träningsformen Intensati har allt du behöver, den tränar både kropp och sinne och är en blandning mellan intervallträning och rörelser som liknar kampsport, dans och yoga. Samtidigt skriker du ut positiva affirmationer. Efter passet känner du dig starkare, gladare och inspirerad.

Nästa bild
Oxen (20/4 -20/5)

Oxen (20/4 -20/5)

Träningsform: Tracy Anderson-metoden

För oxen passar Tracy Andersons träningsform allra bäst. En metod som går ut på att forma kroppen med dans- och allsidig konditionsträning. De går att köra både på gym och hemma i vardagsrummet. Läs mer om träningen här!

Nästa bild
Tvillingarna (21/5 - 21/6)

Tvillingarna (21/5 - 21/6)

Träningsform: Orange Theory-träning

Det finns en amerikansk gymkedja vid namn Orange theory, som har utvecklat ett koncept som kombinerar intervaller på löpband med roddmaskin, TRX-band och fria vikter. En perfekt träningsform som håller ditt sinne lugnt och din kropp avslappnad. Den har ännu inte kommit till Sverige, men till den har gjort det: satsa på högintensivt pass som crosstraining.

Nästa bild
Kräftan (22/6 - 22/7)

Kräftan (22/6 - 22/7)

Träningsform: SUP-Yoga

Kräftan söker ett lugnt sinne och mår därför bäst med yoga i sitt liv. Något som är väldigt lugnande är yoga på en Stand Up Paddle-bräda ute på öppet vatten, för core, balans och uthållig styrka. Under vinterhalvåret passar vanlig yoga utmärkt!

Nästa bild
Lejonet (23/7 - 22/8)

Lejonet (23/7 - 22/8)

Träningsform: Parkour

Lejonet älskar att synas och höras och trivs med att träna på öppna platser där andra kan se deras prestationer. Därför passar parkour utmärkt då hela världen blir deras träningsplats där de kan hoppa, springa, klättra och ta sig över hinder. Det finns på gym runt om i Sverige samt går att utöva på allmänna platser.

Nästa bild
Jungfrun (23/8 - 22/9)

Jungfrun (23/8 - 22/9)

Träningsform: Nia

Jungfrun behöver en plats att slappna av på, men som kräver struktur och koncentration. I nia möter yoga kampsport och dans i ett svettigt hellkroppspass för både kropp och själ. Det utövas barfota med andra i grupp och finns att hitta runt om i Sverige – du kan läsa mer här.

Nästa bild
Vågen (23/9 - 22/10)

Vågen (23/9 - 22/10)

Träningsform: S-factor

Vågen med sitt starka känsloliv behöver en plats att slappna av och släppa ut sin inre gudinna. S:et i S-factor symboliserar de kvinnliga kurvorna och i den här träningsmetoden blandas rörelserna från balett, pilates och den exotiska dansen. Den utvecklar självförtroende och fördjupar de feminina sidorna.

Nästa bild
Skorpionen (23/10 - 21/11)

Skorpionen (23/10 - 21/11)

Träningsform: Kundaliniyoga

Skorpionen behöver en plats där hen kan förena sitt sinne med kroppen och i kundaliniyoga ligger fokus på kraftfull andning och det mentala tillståndet. Det passar för alla åldrar och finns att hitta runt om i Sverige.

Nästa bild
Skytten (22/11 - 21/12)

Skytten (22/11 - 21/12)

Träningsform: Bikramyoga

Skytten har ett rikt inre känsloliv som de inte har helt lätt för att släppa ut. Precis som alla andra behöver de dock tömma sina mentala portar då och då, och därför är bikramyoga den perfekta träningsformen. Här svettas du ut gifter i ett 40-gradigt rum medan du utför upp till 26 positioner och andningsövningar.

Nästa bild
Stenbocken (22/12 - 19/1)

Stenbocken (22/12 - 19/1)

Träningsform: Crossfit

Den högpresterande stenbocken behöver en plats att släppa alla tankar och gå helt in i träningen. Crossfit är för många inte bara en träningsform utan ett levnadssätt. Här utvecklas du inom styrka, smidighet, flås, explosivitet och uthållighet. Träna det själv eller sök upp ett gym där träningen utövas tillsammans.

Nästa bild
Vattumannen (20/1 - 18/2)

Vattumannen (20/1 - 18/2)

Träningsform: Soulcycle

För vattumannen är det viktigt att kunna släppa vardagens påfrestningar och leva sig in i träningen, utan att den tar upp för mycket tid. Soulcycle har sitt ursprung i New York och är ett spinningpass som utövas i ett nedsläckt rum med hög partymusik. Här tränas kondition och styrka där endorfinerna når sin absoluta topp.

Nästa bild
Fiskarna (19/2 - 20/3)

Fiskarna (19/2 - 20/3)

Träningsform: Barre

De något försiktiga fiskarna är perfektionister som vill gå in i kroppens rörlighet och flexibilitet. Med barre, som liknar dans med inslag av balett och finns att hitta på många gym runt om i Sverige, blir du starkare, smidigare och tonar kroppen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!