Artikeln innehåller annonslänkar
Home

6 tips som får ditt sovrum att se lyxigt ut – till riktigt budgetpris!

Att fixa ett sovrum med guldkant behöver inte alls vara dyrt, det handlar om att få in balans, rätt strukturer och färgkombinationer. Följer nedanstående 8 inspirerande tips för att skapa ett riktigt lyxigt sovrum. 

lyxigt-sovrum-1

Foto: Houzz.se

En av de vanligaste önskningarna när det kommer till sovrumsinredning är att få till en “hotellrums-känsla”. Kanske sover vi extra gott bland hotellkuddar och täcken stoppade med fluffigt dun, eller njuter av att rummen ofta är inredda med en stor dos lyx och bekvämlighet. Många gånger fastnar vi i gamla invanda mönster när det kommer till möblering och dekoration av våra egna sovrum så vi glömmer att små förändringar kan skapa stor skillnad. Här bjuder vi på ett gäng idéer som skapar en känsla av lyx – utan att vara dyra.

1. Häng upp konst
Konst är ett relativt och subjektivt begrepp. Även om blotta ordet får dig att tänka på dyra tavlor för miljonbelopp, kan konst också vara en barnteckning ritad med kritor. Allt ligger som bekant i betraktarens ögon. Konst intill sängen ger sovrummet en personlig prägel, så rama gärna in två, fyra eller fler favoritmotiv. Tänk på symmetrin här också, och håll dig till en stil av ram för att ge en lugn känsla.

2. Häng upp lamporna
Något som börjat synas allt mer, särskilt i hotellsammanhang, är hängande belysning intill sängen. Inte nog med att det frigörs yta på nattduksbordet, det är snyggt och skapar ett blickfång på väggen bredvid sängen. De senaste årens trend att använda färgat glas har öppnat upp för en mängd alternativ i alla prisklasser, glaslampor på varsin sida om sängen kommer vara lika uppskattade för sin upplysande funktion som skulpturala form.
Tänk bara på att ljuset ska vara mysigt snarare än skarpt, man kan komplettera med mindre läslampor monterade på väggen för det.

3. Måla väggarna
Sovrumstextilier som sängkläder och prydnadskuddar är ett effektfullt sätt att få prägel på sovrummet. Men vad många glömmer bort är att ett noga övervägt färgval på textilier i kombination med några liter väggfärg, kan göra underverk! Välj en väggfärg med samma mängd svärta i sig som textilierna så kommer helheten uppfattas som sammanhängande och harmonisk.

4. Se över gardinvalet
För att skapa illusionen av högt i tak och stora fönster är ett beprövat knep att hänga upp långa gardiner på skenor. När tyget sträcker sig från golv till tak är det svårt för ögat att urskilja var fönster, vägg och tak tar vid. Tänk på att välja en skena anpassad till vikten på tyget du ska hänga upp. Det finns olika sorters skenor anpassade efter olika typer av gardiner.

5. Dekorera nattduksbordet
En naturlig yta i sovrummet att skapa små stilleben på är nattduksbordet. Vi lovar att en prydnadssak, vacker ljusstake och liten vas med en färsk snittblomma kommer skänka mer flärd till sovrummet än snytpapper, öronproppar och annat osmickrande som kan höra nattsömnen till.

6. Köp en edredon
“Köp en vadå?” kanske du just tänkte. En edredon är en blandning av en dyna och ett litet quiltat täcke att dekorera sängens fotände med. Kan låta som ett fånigt påhitt men är vanligt på hotell. Det går dessutom mycket snabbare att bädda med än ett stort överkast eller pläd som gärna veckar sig där det inte ska och kan ta tid att få på rätt plats under stressiga vardagsmornar. Linum har flera vackra varianter.
Vill du inte lägga ut pengar, kan en pläd vikas fint, eller ett täcke kanske kortas av och kläs i ett fint tyg.

Mörkläggande gardiner - Ellos Home KÖP

Mörkläggande gardiner - Ellos Home

Pris: 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Stol med rotting och svarta ben 2 pack - Ellos Home KÖP

Stol med rotting och svarta ben 2 pack - Ellos Home

Pris: 2 799 kronor. (Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Fluffig ryamatta - Staycation KÖP

Fluffig ryamatta - Staycation

Pris: 1 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Påslakanset - Ellos Home KÖP

Påslakanset - Ellos Home

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Pampasgräs - House of Flowers KÖP

Pampasgräs - House of Flowers

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sängkappa i bomull - Ellos Home KÖP

Sängkappa i bomull - Ellos Home

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!