Artikeln innehåller annonslänkar
Home

7 växter som renar din luft hemma

Kemikalier finns överallt och inte minst i våra hem. Men med hjälp av ett antal växter kan du faktiskt rena din luft och minska gifterna. Nedan listar vi vilka växter som kan bidra till en bättre och renare inomhusmiljö!

Foto: H&M Home

Det har länge varit känt att växter har positiv inverkan på luften i våra hem. Men nu visar det sig också att ett antal växter kan neutralisera skadliga gaser. Till och med Nasa använder faktiskt krukväxter på sina rymdstationer. Enligt dem bör det finnas en växt per tio kvadratmeter för att göra skillnad.

Aralia KÖP

Aralia

Det finns ett flertal krukväxter som går under namnet aralia, dock är det Fatsia Japonica som fungerar som luftrenare. Den tar upp formaldehyd ur luften och binder. Växten kommer ursprungligen från Japan och kan bli mycket stor i sin naturliga miljö.

Nätaralia – Pris: 3 995 kronor.

KÖP

Nästa bild
Paradisträd KÖP

Paradisträd

Denna växt ger oss mycket syre nattetid och tar upp koldioxid från luften, den kan därför med fördel placeras i sovrummet. Den är mycket lättskött, har robust stam och rikligt med grenar. De tjocka bladen kan lagra vatten, vilket gör att den tål torka bra.

KÖP

Nästa bild
Svärmorstunga KÖP

Svärmorstunga

Svärmorstungan hjälper oss att ta hand om både bensen, formaldehyd och trikloretylen, giftiga ämnen från plaster, färger och rengöringsmedel. Utöver det tar även denna mirakelväxt upp koldioxid ur luften. Den behöver inte mycket vatten och kan stå både ljust och mörkt. Den klassas inte som giftig men växtsaften kan vara irriterande för husdjur.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ampellilja KÖP

Ampellilja

En tålig växt som har sina rötter i Sydafrika. Den kan placeras var som helst i ditt hem och renar luften från formaldehyd.

KÖP

Nästa bild
Gullranka KÖP

Gullranka

Tar upp formaldehyd men bör hållas ren från damm, du kan med fördel duscha av växterna ofta. Ställ dock gullrankan utom räckhåll för katter och andra husdjur, bladen innehåller ämnen som kan irritera. Vattna inte gullrankan för ofta, en gång i veckan på sommaren och mer sällan på vintern.

Pris: 325 kronor.

KÖP

Nästa bild
Guldpalm KÖP

Guldpalm

Guldpalmen tar upp Xylen och Toluen som finns i kontorselektronik. Den är en mycket bra luftfuktare och ska stå ljust, dock inte i direkt solljus.

Pris: 365 kronor.

KÖP

Nästa bild
Fredskalla KÖP

Fredskalla

Om du bara ska välja en växt så bör du satsa på fredskallan. Det är den absolut bästa luftrenaren som dessutom fuktar inomhusluften. Den kan dock orsaka allergiska reaktioner och är mycket giftig för katter!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!