Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

7 trendiga och lättskötta växter som ALLA kan sköta om

Vi blir ständigt överrösta med meningar som: “Växter gör hela hemmet” och “Växter renar luften”. Vi vet allt detta men hur gör ska en göra när varenda växt knappt överlever i en vecka? Här är den ultimata guiden till de lättskötta växterna som kommer få den värsta växtmördaren att framstå som Ernst Kirchsteiger.

Foto: Pinterest /stylemepretty.com

 

Svärmorstunga

Svärmorstunga

Supersnygg växt som kommer till sin rätt när den får vara riktigt hög. Få upp den en bit från golvet med några böcker/tidningar eller med en liten piedestal. Denna tål att bli riktigt uttorkad ibland, det enda sättet du kan döda den på är att övervattna den. Ge den lite vatten då och då.

Foto: theglitterguide.com

Nästa bild
Suckulenter

Suckulenter

Klarar du inte av att ta hand om någon annan växt än kaktus? Då är Suckulenter någonting för det. Det är en växtsort som har väldigt tjocka blad. De behöver inte så mycket sol eller vatten. De har näringen och vattnet de behöver i bladen. Börjar växten bli mjuk och skrumpen? Då är det dags att vattna. Överlever det mesta och är lika fin oavsett hur mycket kärlek den får. Det finns en massa olika sorter så fråga efter suckulenter i blomsteraffären och du kommer få massa fina att välja mellan.

Foto: oigatona.wordpress.com

Nästa bild
Monstera

Monstera

Dess flikiga blad har nog aldrig varit så trendiga som de är nu. Monsteran kräver inte så mycket ljus är väldigt tålig. Den kan gärna stå en bit in i rummet. Det enda är att den helst aldrig ska torka ut helt.

Foto: Pinterest.com

Nästa bild
Gullranka

Gullranka

Detta är en riktigt fin klängväxt som klarar mycket och kräver väldigt lite. Den här växten klarar sig själv och kan torka ut mellan vattningarna.

Foto: Pinterest.com

Nästa bild
Kaktus

Kaktus

Kaktusar är länge varit den trendigaste växten och med all rätt. Den är riktigt snygg och är en dröm för alla som inte vill ta hand om sina växter. Kaktusen klarar både av att stå ljust och i skuggan. Vattna den då och då, men hellre att den är lite torr än fuktig. Vattnar du din kaktus för mycket kan den bli mjuk och säcka ihop.

Foto: itfashion.com

Nästa bild
Garderobsblomma

Garderobsblomma

Växten har fått sitt osmickrande namn för att den kan klarar sig utan solljus. Perfekt i mörka rum. Den är väldigt tålig och klarar av att stå torr utan vatten ett tag. Lättskött och bra!

Foto: stylemepretty.com

Nästa bild
Aloe vera

Aloe vera

Denna växt är inte bara bra för att lugna din irriterade hy. Den är även väldigt dekorativ och framförallt lätt att sköta om. Aloe veran vill stå ljust men kan torka ut mellan vattningarna (= du kan glömma bort den ibland).

Foto: the-black-feather.com

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!