Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Allt du behöver veta om tyngdtäcket – och därför är det så populärt!

Tyngdtäcket har under den senaste tiden blivit ett stort samtalsämne och populär produkt som många har välkomnat till sitt sovrum med öppna armar. Vi går igenom varför tyngdtäcket är en sån stor snackis. Är du intresserad av att köpa ett täcke listar vi nedan fem populära varianter.

Foto: Unsplash

Hälsokraft skriver att en av tre svenskar lider av sömnproblem och cirka en halv miljon svenskar medicinerar mot sina sömnproblem. En siffra som tycks förvärras för varje år och en tydlig anledning till problemet är våra hektiska scheman och stressade tempo där vi har svårt för att komma ner i varv. Vilket leder till att vi ständigt söker efter nya lösningar till att finna ro och få den sömn våra kroppar behöver.

En av de senaste trenderna för sömnproblem är tyngdtäcket. Vilket är en viktad filt som applicerar tryck på kroppen och skapar känslan av att bli omfamnad. Då stimuleras frisättningen av må-bra-hormonerna oxytocin och serotonin, samtidigt sjunker stresshormonet kortisol vilket sägs bidra till en bättre sömn. De flesta tyngdtäcken väger mellan 5-10 kilo och det sägs att du ska använda ett som är ungefär 10 procent av din egen kroppsvikt. Täcket är fyllt med små kiselpärlor vilket skapar en mjuk känsla. De har länge använts i terapisyften, både för personer med mental ohälsa, barn med utvecklingsproblem och oroliga katter och hundar.

Idag kan 17 av 21 landsting förskriva tyngdtäcken, bland annat Stockholms läns landsting som erbjuder tyngdtäcken för 600 kronor styck till personer som har just grava sömnproblem kombinerat med stor motorisk oro.

Känner du igen dig i att du har svårt för att sova om nätterna kanske det är värt att testa ett tyngdtäcke? Nedan listar vi fem varianter från olika märken och i olika vikter, väger du till exempel 60 kg ska du alltså välja ett täcke som väger 6 kg.

Tyngdtäcke - Cura of Sweden KÖP

Tyngdtäcke - Cura of Sweden

5 kg 210×150 cm

Pris: 1895 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Tyngdtäcke - Sleep Well KÖP

Tyngdtäcke - Sleep Well

7 kg 150×210 cm

Pris: 1299 kr, köp här.

 

KÖP

Nästa bild
Tyngdtäcke - Heavy Sleeper KÖP

Tyngdtäcke - Heavy Sleeper

9 kg 150x210cm

Pris: 2095 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Tyngdtäcke - Cura of Sweden KÖP

Tyngdtäcke - Cura of Sweden

11 kg 150x210cm

Pris: 2495 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Tyngdtäcke - Cura of Sweden KÖP

Tyngdtäcke - Cura of Sweden

13 kg 210×150

Pris: 2695 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!