Home

Amelia Widell: ”Soffor är till för att umgås i”

Amelia Widell: ”Soffor är till för att umgås i”
2 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/02/Luca_melimeli-16000-kronor.jpg

Luca

Linnesoffa, kostar 16 000 kronor. Läs mer här. 

Foto: Melimeli

https://metromode.se/files/2016/02/blanca.melimeli-15000-16000-kronor.jpg

Blanca

Sammetssoffa, kostar 15 000 – 16 000 kronor. Läs mer här. 

Foto: Melimeli

I höstas tog Metro Modes home-bloggare Amelia Widell steget till att bli designer. Under det egna märket Melimeli har hon tagit fram två soffor, Luca, en linnesoffa i ett italienskt snitt och Blanca, en sammetssoffa som andas Paris.
Idén väcktes när Amelia, som har många år i ryggen som inredare, upptäckte att det var i princip omöjligt att hitta en soffa som både har looken, komforten och ett bra pris.
 
– Det var det som drev mig till att försöka skapa den produkten själv. Jag har försökt skapa två modeller som kan tilltala så många som möjligt. De ska kännas exklusiva utan att man blir rädd för att använda möbeln. Soffor är till för att umgås i!
 
Hennes största inspirationskälla har varit internationella hem, där möbler får sticka ut och ta plats. Amelia berättar att resan från den första skissen till att sofforna lanserades tog ungefär ett år.

– Under den tiden hann jag lära mig väldigt mycket, dels om produktion men också om tyger och uppbyggnad av soffor. Det finns ju så mycket man måste tänka på för att allt ska funka. Den största utmaningen har vart att göra premium-möbler utan att priset sticker i väg.
 
Just nu finns det inga planer på att lansera ytterligare soffmodeller, men sen sofforna kom ut till försäljning har Amelia hunnit med att lansera en ottoman och snart kommer även sänggavlar och kuddar.
 
– Vi kommer fortsätta jobba med mycket sammet och linne i de nya produkterna, de kommer ha en tydlig ”Melimeli-look”. Min dröm är att täcka hela hemsortimentet.
 
Hur kändes det första gången du satt i en soffa som du själv designat?
– Det kändes helt overkligt. Jag har fortfarande svårt att förstå det haha…

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!