Home

Bemz och Tom Dixon designar exklusivt sofföverdrag för Ikea

Under Milan Design Week presenterade Bemz och Tom Dixon det första resultatet av deras designsamarbete för Ikea. Ett sofföverdrag i svart fårskinn.

tom-dixon-bemz-ikea-

I början av mars presenterades de första bilderna på Tom Dixons designsamarbete med Ikea – möbelplattformen Delaktig. En möbel som kan användas som en säng, soffa eller vad du än vill att den ska vara. Tanken med Delaktig är, vilket namnet avslöjar, att företag och konsumenter ska få vara med och “hacka” möbeln. Först ut av alla är svenska textilföretaget Bemz, de har tillsammans med Tom Dixon tagit fram ett haute couture sofföverdrag i fårskinn.

tom-dixon-bemz-ikea-769-1

–Vi har skapat ett överdrag med en extraordinär volym av långhårigt, svart fårskinn från Island för att förvandla Delaktig från en vanlig Ikea-soffa till en Tom Dixon-skulptur av fårskinn. Detta visar på det mest extrema sätt Delaktigs föränderliga natur, där ett nytt överdrag från Bemz helt kan förändra karaktären på din soffa. En möbel som innan var praktisk och minimalistisk får en ny skepnad och blir istället ett vilddjur”, säger Tom Dixon, grundare och Creative Director.

Överdraget är den första delen i deras samarbete och kommer följas upp med en kollektion exklusivt designad för Ikeas Delaktig. Överdraget till Delaktig kommer att finnas tillgänglig på Bemz.com från och med februari 2018.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!