Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Detta visste du inte att du kunde rengöra i diskmaskinen

Många är helt ovetande om att diskmaskinen kan användas till så mycket mer än glas, tallrikar och bestick. Nedan berättar vi om flera oväntade saker du faktiskt kan rengöra i diskmaskinen!

Foto: Unsplash

Genom att använda diskmaskinen genom att tänka lite utanför boxen kan du maximera hur du använder denna trotjänande köksmaskin! Nedan hittar du 8 saker du kan diska i diskmaskinen.

Läs även:

Nio saker du absolut inte ska köra i diskmaskinen

Skor

Skor

Ja, du kan faktiskt tvätta skor i diskmaskinen, hur tokigt det än låter. Så länge skorna tål vatten kan du köra dem i maskinen. Det minskar dessutom slitage och förstör inte passformen. KOm bara ihåg att plocka ut eventuella foder och sulor och placera skorna så högt upp i diskmaskinen som möjligt. Lägg i diskmedel och ställ in ett vanligt program, lufttorka sedan. (Det kan vara en bra idé att inte diska annat samtidigt.)

Foto: Unsplash

Nästa bild
Disktrasa

Disktrasa

Släng inte en disktrasa som luktar surt, rengör den istället i diskmaskinen. Detsamma gäller disksvampar. På detta sätt blir du av med både mögel och bakterier. Det är viktigt att diska på hög temperatur och sedan låta dem torka ordentligt.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Filtret till köksfläkten

Filtret till köksfläkten

Lägg in filtret i maskinen när det behöver rengöras, diska det någon gång i månaden så blir du av med fett och smuts på ett enkelt sätt.

Foto: Pexels

Nästa bild
Verktyg

Verktyg

Hushållsverktyg och trädgårdsredskap, både med metall- och plasthandtag kan diskas i maskin. Se bara till att torka dem ordentligt efteråt för att undvika rost.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Spisknoppar

Spisknoppar

Spisknopparna blir lätt feta av matlagning och att vi pillar mycket på dem. Ta loss dem och lägg i besticklådan innan du diskar som vanligt.

Foto: Pexels

Nästa bild
Mugghållare

Mugghållare

Mugghållare i bilen och i barnvagnen kan vara lätta att glömma bort att tvätta. Diska dem i maskinen då och då för att hålla dem fräscha.

Foto: Pexels

Nästa bild
Kylskåpshyllor

Kylskåpshyllor

Alla vet hur jobbigt och krångligt det kan vara att göra rent i kylskåpet. Du får dock enkelt bort fläckar och annat som läckt genom att diska hyllorna i maskinen. Vi lovar att det blir skinande blankt!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Plastleksaker

Plastleksaker

Diskmaskinen är toppen när du vill få bort bakterier och annat från duplo och plastleksaker. Lägg dem i bestickkorgen och placera högst upp, tvätta dock inte de med elektroniska komponenter!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!