Home

Detta visste du inte att du kunde rengöra i diskmaskinen

Många är helt ovetande om att diskmaskinen kan användas till så mycket mer än glas, tallrikar och bestick. Nedan berättar vi om flera oväntade saker du faktiskt kan rengöra i diskmaskinen!

Foto: Unsplash

Genom att använda diskmaskinen genom att tänka lite utanför boxen kan du maximera hur du använder denna trotjänande köksmaskin! Nedan hittar du 8 saker du kan diska i diskmaskinen.

Läs även:

Nio saker du absolut inte ska köra i diskmaskinen

Skor

Skor

Ja, du kan faktiskt tvätta skor i diskmaskinen, hur tokigt det än låter. Så länge skorna tål vatten kan du köra dem i maskinen. Det minskar dessutom slitage och förstör inte passformen. KOm bara ihåg att plocka ut eventuella foder och sulor och placera skorna så högt upp i diskmaskinen som möjligt. Lägg i diskmedel och ställ in ett vanligt program, lufttorka sedan. (Det kan vara en bra idé att inte diska annat samtidigt.)

Foto: Unsplash

Nästa bild
Disktrasa

Disktrasa

Släng inte en disktrasa som luktar surt, rengör den istället i diskmaskinen. Detsamma gäller disksvampar. På detta sätt blir du av med både mögel och bakterier. Det är viktigt att diska på hög temperatur och sedan låta dem torka ordentligt.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Filtret till köksfläkten

Filtret till köksfläkten

Lägg in filtret i maskinen när det behöver rengöras, diska det någon gång i månaden så blir du av med fett och smuts på ett enkelt sätt.

Foto: Pexels

Nästa bild
Verktyg

Verktyg

Hushållsverktyg och trädgårdsredskap, både med metall- och plasthandtag kan diskas i maskin. Se bara till att torka dem ordentligt efteråt för att undvika rost.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Spisknoppar

Spisknoppar

Spisknopparna blir lätt feta av matlagning och att vi pillar mycket på dem. Ta loss dem och lägg i besticklådan innan du diskar som vanligt.

Foto: Pexels

Nästa bild
Mugghållare

Mugghållare

Mugghållare i bilen och i barnvagnen kan vara lätta att glömma bort att tvätta. Diska dem i maskinen då och då för att hålla dem fräscha.

Foto: Pexels

Nästa bild
Kylskåpshyllor

Kylskåpshyllor

Alla vet hur jobbigt och krångligt det kan vara att göra rent i kylskåpet. Du får dock enkelt bort fläckar och annat som läckt genom att diska hyllorna i maskinen. Vi lovar att det blir skinande blankt!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Plastleksaker

Plastleksaker

Diskmaskinen är toppen när du vill få bort bakterier och annat från duplo och plastleksaker. Lägg dem i bestickkorgen och placera högst upp, tvätta dock inte de med elektroniska komponenter!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!