instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

En nyrenoverad gammal skola till priset av en 2:a i Stockholms innerstad

Av:

Just nu har vi på redaktionen kärat ner oss totalt i den här ståtliga gamla skolan i Södra Åby, Trelleborg. Låt dig inspireras av alla fina bilder i bildspelet.

Via de höga dubbeldörrarna i återvunnen teak kommer man in i hallen som via ett par trappsteg leder upp till entréplan. I en av de gamla skolsalarna finns det nybyggda köket med snickeribeställda fronter och täcksidor i svartbetsat trä samt arbetsbänkar i marmor. Här finns det gott om plats för stort matbord och många gäster. Vill man, finns det plats för en loungehörna.

Den andra tidigare skolsalen är uppdelad i vardagsrum och två sovrum. Det stora nybyggda badrummet är kaklat med vitt metrokakel och golvet är lagt med svart- och vitrutigt klinker. Gammeldags badkar samt två duschar. Via den breda stentrappan med cirka 6 meters takhöjd kommer man upp till övervåningen och den gamla gymnastiksalen som idag används som vardagsrum med loungedel och tv-hörna.

Gymnastiksalen är ca 100 kvm med en takhöjd upp till nock på ca 4,5 meter. På detta våningsplan finns en större möblerbar hall, ett barnsovrum samt ett större sovrum om cirka 40 kvm med utsikt över solnedgången över de vidsträckta åkrarna i väster.

På källarplanet finns det charmiga och välbevarade skolköket med det vackra röd/vitrutiga klinkergolvet och separat skafferi. I den andra delen av källaren finns det två rum som kan användas som hobbyrum, ateljé eller som sov- eller gästrum. Det gamla badrummet med nio små badkar som användes när skolan byggdes finns bevarat.

För mer information, klicka här!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår