Home

Husmorstips: Bli av med myror utan starka bekämpningsmedel

Att myror letar sig in i hemmet är ett vanligt problem för villaägare, särskilt under årets varmare månader. Här är husmorsknepen som hjälper dig att få bukt med problemet!

Foto: Shutterstock

Alla som har fått sina hem invaderade av myror vet hur frustrerande det kan vara. Myror har förmågan att lägga ut doftspår som gör att andra myror lätt hittar till ditt kök om det finns något i matväg där. Som tur är finns det både enkla och miljövänliga knep för att slippa de små liven!

Husmorstips mot myror: såpa och vatten

Eftersom myror har en viktig funktion i naturen (och faktiskt håller skadedjur borta från trädgården) så rekommenderar vi inte att använda starka bekämpningsmedel för att bli av med dem, såvida du inte absolut måste.

Det första du bör göra när du har fått oväntat besök av myror är att städa ordentligt. Gå ut med soporna och städa undan allt som myrorna kan tänkas dras till, som smulor och saftfläckar.

Därefter tvättar du noggrant den plats där myrorna tar sig in i huset med vatten och såpa. Då förstör du nämligen de doftspår som vi nämnde tidigare.

Slutligen kan du hälla ut en blandning bestående av vatten och såpa runt ytterdörren för att ytterligare avskräcka myrorna.

Så använder du kanel mot myror

Om vatten och såpa inte fungerar kan du prova att använda dig av kanel. Detta husmorsknep grundar sig i att myror ogillar den starka doften av denna krydda.

Strö helt enkelt ut kanel i huset för att bli av med inkräktarna. Svartpeppar, ingefära, nejlika, chilipulver och kajennpeppar har en liknande effekt.

Äggskal mot myror

Ett annat miljövänligt husmorsknep för att bli av med myror är att använda sig av äggskal.

Skölj ur, torka och krossa äggskalen och lägg sedan ut där myrorna tar sig in i huset (märk väl att skalen bör vara väl rengjorda så att de inte innehåller spår av ägg). Strö på lite grovsalt över skalen, myror ogillar nämligen detta.

Källor: Land, Leva & Bo

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!