Home

IKEA x Swedish House Mafia – släpper kollektion för att göra musikskapandet tillgängligt för fler

Idag blev det klart att IKEA och Swedish House Mafia släpper en kollektion tillsammans. Detta för att göra musikskapandet tillgängligt för fler genom en kollektion som skall göra det lättare att producera, spela och lyssna på musik hemma.

Musik har en viktig roll i hemmet, oavsett om du producerar, spelar eller lyssnar. Allt fler människor skapar sin egen musik hemma och för många musikälskare kan just hemmet vara platsen där de börjar utforska sin kreativitet. Utmaningen är att ett hem ofta formas för att möta andra behov än dem du har som skapare av eller lyssnare på musik.Ambitionen med kollektionen tillsammans med Swedish House Mafia är att göra musikskapandet tillgängligt för fler samt möta de behov som musikskapare och lyssnare har i hemmet.

– Vi på IKEA är glada över att nu kunna berätta om vårt samarbete med Swedish House Mafia. Tack vare deras gedigna kompetens inom musikproduktion hoppas vi tillsammans kunna demokratisera kreativitet och musikproduktion så att ännu fler får chansen att bli mer kreativa hemma, säger James Futcher, Creative Leader på IKEA of Sweden.

Skapa något fräscht tillsammans
Grammy Award-nominerade trion Swedish House Mafia, bestående av Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso, är pionjärer inom elektronisk musik och deras liveuppträdanden är legendariska runt om i världen.

– Såväl vi som IKEA ville ta ett kliv ut ur vår komfortzon och skapa något nytt och fräscht tillsammans: Ett samarbete mellan musikskapare och experter på livet hemma. För oss var det viktigt att samarbeta med någon som delar vår vision om att göra det möjligt för alla att skapa musik hemma. Som kreatörer och producenter förstår vi också vikten av en hemmastudio samt de behov och utmaningar som många framtida artister och kreatörer möter just där hemma, säger Swedish House Mafia.

Hemma studio till ett överkomligt pris
Kollektionen, som är tänkt att lanseras i september 2022, ska bestå av heminredningslösningar som gör det lättare att nå ett kreativt flöde som hjälper dig att producera, spela och lyssna på musik hemma.

– Vi vill utforska hur vi på IKEA tillsammans med Swedish House Mafia skulle kunna göra vardagen enklare för alla dem som lyssnar på och skapar musik. Denna kollektion är tänkt att göra det möjligt för människor att skapa den perfekta hemmastudion – och det till ett överkomligt pris, säger James Futcher. 

Kollektionen är tänkt att lanseras i september 2022.

Läs även:

Vintern hos IKEA går i naturens färgpalett – se hela kollektionen här.

Zandra Rhodes x IKEA – se hela kollektionen här!

IKEAs nya koncept – mindre butiksformat.

IKEA-möbeln alla stilsäkra tjejer har i sitt hem.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!