Home

7 tips för att kyla ner ditt hem i sommar

Sommaren är här, något som inte bara innebär ledighet och semester utan även, i många fall, varma hem som det kan vara svårt att vistas i. Här är sju tips som hjälper dig att kyla ner ett rum på nolltid!

Foto: Unsplash

Blir ditt hem alltid outhärdligt varmt på sommaren? Då ska du kolla in följande tips på hur man snabbt kyler ner ett rum.

1. Skapa ett tvärdrag. Placera en fläkt mitt emot ett öppet fönster – detta skapar ett tvärdrag som kyler ner rummet. Placera ut fler fläktar i rummet för en snabbare nedkylning.

2. Placera en grund bakform med is framför en fläkt. Detta är ett gammalt husmorsknep som ofta funkar bra. Vinden från fläkten för med sig kylan från den smältande isen och skapar en sval ånga.

3. Stäng av alla elektroniska apparater i rummet. Datorer, tv-apparater och dylikt genererar värme, så stäng av alla elektroniska apparater när du inte använder dem.

4. Tänd inga lampor i onödan. Samma sak här – glödlampor genererar värme.

5. Sov lågt. Om du har svårt att sova och har en hög säng kan du prova att lägga madrassen på golvet. Varmluft stiger, som bekant!

6. Använd inte spis eller ugn. Sommaren är en perfekt tid för sallader och annan kall mat, så frossa i rätter som inte kräver tillagning på spisen eller i ugnen.

7. Häng ett vått lakan framför ett öppet fönster. Den luft som kommer in sänker rummets temperatur.

Källa: Greatist

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!