Home

Möbeljätten inleder samarbete med stylisten Bea Åkerlund

Ikea inleder samarbete bestående av en inredningskollektion som ska andas mod och originalitet tillsammans med modeaktivisten och stylisten Bea Åkerlund. Kollektionen kommer att heta Omedelbar och lanseras i Sverige den 9 mars 2018.

Det redan nu uppmärksammade samarbetet (som vi ännu inte fått se smakprov på) mellan möbeljätten och stylisten/kostymören baserad i Los Angeles, USA har tagits fram med utgångspunkt i att hemmet ska vara en plats där vi kan uttrycka våra passioner. Samarbetet utforskar hur inspiration från två decenniers stilikoner som Madonna, Beyoncé och Lady Gaga utvecklats till produkter för hemmet.

Bea Åkerlund är ett stort namn nom film-, mode- och musikindustrin vars kreationer använts av ett flertal superstjärnor genom åren.

 

– Med omedelbar kollektion hyllar vi individualiteten och uppmuntrar unga människor att gå sin egen väg. Bea är en fantastisk förebild och ett bevis på att en orädd attityd och hårt arbete kan ta dig dit du vill. Att klä upp både sig själv och sitt hem ska vara kul, och precis som med modeaccessoarer kan några få utmärkande inredningsdetaljer förstärka eller lyfta en look. Kollektionen ger oss en glimt av Beas spännande värld, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare i ett pressmeddelande.

Kollektionen kommer att bestå av lekfulla och uppseendeväckande produkter.

– Att jag har fått chansen att skapa en kollektion tillsammans med Ikea, och dela min vision med världen är en dröm som nu blir sann. Jag är en person som dras till både högt och lågt. Att skapa produkter som blir tillgängliga för många är helt fantastiskt, säger Bea Åkerlund.

Foto & källa: Ikea

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!