Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Odla prydnadsgräs – med popcornkärnor

Gillar du också att försköna hemmet med prydnadsgräs? Vi berättar hur du enkelt gör just detta med endast en kruka, lite jord och en näve popcornkärnor!

Foto: Blomsterlandet/Instagram @silverodlan1

Vill du fylla hemmet med lite extra klorofyll och växtlighet? Plocka fram påsen med popcornkärnor ur skafferiet och hiva ner ett gäng i jorden – ganska snart kommer det växa så det knakar!

Ekotipset för miljövänlig odling

Knepet kommer från Ekotipset som på sina kanaler upplyser om allt ifrån ekologiska alternativ till giftfri städning. Popcorngräset har snabbt blivit viralt och trendigt, säkerligen tack vare att det är både lätt och roligt att odla.

Gör så här:

Du behöver ekologiska popcornkärnor, ekologisk planteringsjord och en kruka.

Fyll krukan med jord och lämna ca tio centimeter högst upp. Häll i popcornkärnorna och fyll på med ca två centimeter jord. Vattna dagligen och placera krukan utomhus i solen.

Vad gör jag med popcornsgräs som blivit gult?

Ett vanligt problem med just popcorngräs är att det kan börja gulna efter några månader. Enligt Leva & Bo beror detta på att det har blivit för trångt för rötterna, vilket gör att de får för lite näring. Det du då kan göra är att plantera om gräset i en större kruka, eller i friland.

Du också prova Ekotipsets metod för att fräscha upp gulnat popcorngräs!

Gör så här:

Du behöver en sax, kogödsel, vatten och eventuellt växtnäring.

Börja med att klippa av alla gula blad och lägg därefter ett lager kogödsel över jorden och mylla ner. Vattna gräset – gärna med växtnäring i – och vänta några dagar så ska du se att det gula har ersatts av nytt, fräscht gräs.

Läs även:

Bästa tipsen för att städa mer hållbart!

KÖP

Foto: Instagram @Ekotipset

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!