Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Påsk – Här är påskens alla blommor

Äntligen är det dags för vårens stora högtid – nämligen påsken! Passa på att fylla ditt hem med färg och blommor. Nedan guidar vi dig igenom påskens alla härliga blommor!

Foto: Interflora

Påsken infaller den första söndagen efter den första fullmånen efter vårdagjämningen. I samband med påsken välkomnar vi både ljuset, värmen och grönskan. Men det är också en högtid då blommor och växter står i fokus, inte så konstigt kanske, med tanke på att det är det tydligaste vårtecknet!

Färgen gult är en storfavorit under påsken och hela 80 procent av de blommande krukväxter som säljs kring påsk har gula blommor. Nedan listar vi påskens mest populära blommor och växter!

Källa: Interflora

Tulpaner KÖP

Tulpaner

Tulpanen är mångas favoritblomma på våren och i påsk är de mer rätt än någonsin! En bukett med solgula tulpaner ger både en ordentlig påskkänsla och skänker härlig energi till hemmet!

Vidare till Interflora här!

KÖP

Foto: Interflora

Nästa bild
Påskliljor KÖP

Påskliljor

Den blomsort som mest förknippas med påsken är helt klart påskliljor. De majestätiska blommorna präglas av sin rika gula färg i mitten av blomhuvudet och är omgivet av vackra kronblad i vitt eller gult.

Så får du påskliljorna att hålla hela högtiden – 5 supertips!

KÖP

Foto: Blomsterlandet

Nästa bild
Vide KÖP

Vide

Vide är ett vårtecken som får oss att längta efter mer värme och ljus. Med sina ludna blommor är de väldigt fina att ha ensamma i vas, i en bukett eller i en plantering.

Pris: från 475 kronor.

KÖP

Nästa bild
Påskris KÖP

Påskris

Påskris, eller fastlagsriset som det också heter, kom till Sverige på 1500-talet från varmare länder där det var vanligt att ta in stora vackra blomsterdekorationer till Palmsöndagen. Då den svenska årstiden inte tillät blommor tog man istället in björkris eller sälg och prydde kvistarna med färgglada band eller fjädrar.

KÖP

Foto: Nordic Nest

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!