Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Så enkelt slipper du skrynkliga lakan

Vi har alla varit där, vi hivar in de blöta lakanen i tvättmaskinen och sedan direkt in i torktumlaren. Ut kommer sedan en skapelse som påminner om ett ihopknycklat godispapper. Med fyra superenkla knep kan du dock få båda renare och slätare sängkläder. Vi berättar hur!

Foto: Ellos Home

Tittar du skräckslaget på den gamla mangeln nere i tvättstugan varje gång du går förbi? Kanske tänker du att det är den som är priset för släta sängkläder? Det stämmer inte, lösningen kan vara betydligt mycket enklare än så. Nedan kan du ta del av fyra superenkla knep som gör skrynkliga lakan till ett minne blott.

Tvätta inte för mycket samtidigt

Lakanen behöver plats för att kunna cirkulera ordentligt i tvättmaskinen. Pressa därför inte in för mycket, men inte heller för lite med tanke på klimatet. Vill du vara helt på den säkra sidan kan du kolla upp din tvättmaskins och torktumlares kapacitet och sedan väga din tvättpåse.

Välj rätt program

Rätt program är det varmaste vattnet lakanet tål. Bakterier dör dock först i 60 grader och sängkläderna kan behöva tvättas i 90 grader då och då för att sedan torktumla varmt.

Byt lakan varje vecka

Det samlas snabbt både svett och bakterier i våra sängkläder. Rekommendationen är därför att byta sängkläder en gång i veckan!

Skaka!

Ta ut dina lakan så fort tvättmaskinen är klar och var noga med att skaka dem innan du stoppar in dem i torktumlaren, då blir det inte skrynkliga! Lägg sedan på dem på sängen när de fortfarande är varma så blir de ännu slätare!

Källa: Expressen

KÖP
Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!