Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Så gör du Ekotipsets sköljmedel med ättika

Visste du att du kan göra ditt eget sköljmedel med ättika? Här hittar du Ekotipsets enkla recept på hemmagjort sköljmedel!

Foto: Ekotipset/Pexels

Ekotipset är som bekant en suverän källa till husmorstips som gör livet enklare – samtidigt som de är bra för miljön och i regel sparar pengar. Ett av de tips som definitivt stämmer in på detta är Ekotipsets sköljmedel som du lätt svänger ihop med vatten och ättika.

Så gör du ditt eget sköljmedel – Ekotipsets metod

Ekotipsets sköljmedel innehåller ättika, ett giftfritt och effektivt alternativ till de sköljmedel som finns i butik.

Denna vardagshjälte har inte endast en mjukgörande effekt på kläder, den hjälper också till att bevara färgerna i plaggen. Dessutom neutraliserar ättika dålig lukt i kläderna, samtidigt som det givetvis är billigt.

Om du vill ha lite extra doft kan du droppa i lite lavendeldoft i blandningen, men detta är valfritt: kläderna kommer inte att lukta ättika när de är torra!

Du behöver: 

  • Ättika 24% 1 dl eller ättikssprit 12% 2 dl
  • Vatten, 4 dl (vid 24%-ig ättika) eller 3 dl vatten (vid 12%-ig ättikssprit)
  • Ca tio droppar eterisk lavendelolja (går bra att utesluta)

Gör så här: 

1. Blanda alla ingredienser i en flaska.
2. Häll ca 2 msk av sköljmedlet i sköljmedelsfacket och tvätta som vanligt.
3. Klart!

Skaka flaskan före varje dosering om du tillsatt eterisk olja.

Städa hållbart med Ekotipset : husmorsknep och ekohacks - Ellinor Sirén KÖP

Städa hållbart med Ekotipset : husmorsknep och ekohacks - Ellinor Sirén

Rent hemma med rent miljösamvete! Städningen blir så mycket roligare om den är strukturerad, effektiv och snäll mot vår planet. Detta är något Ellinor Sirén, kvinnan bakom Ekotipset på sociala medier, är en stjärna på, och här har hon samlat alla sina bästa tips och råd i en miljöklok handbok.

Lär dig hur du gör dina egna billiga städprodukter, och hur du får riktigt bra snurr på den årliga storstädningen och alla veckostädningar. Här finns också många fiffiga ekohacks – som hårsnoddar av trasiga nylonstrumpbyxor, eller hur du får skosulor att bli vita igen.

Snart är ugnen och spisen skinande rena, kakelfogarna vita, fönsterrutorna kristallklara och madrasserna fräscha. Och skurhandsken på hjärtat – visst mår vi som bäst när det är rent och fint hemma?

Pris: 259 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!