Home

Så här enkelt odlar du din egen ananas hemma

Nu när solen börjar titta fram är det utmärkt att börja plantera frukt och grönt hemma. Det kan kännas omöjligt att lyckas odla en exotisk frukt hemma men det är faktiskt lättare än vad man tror. I alla fall om du vill odla ananas, det enda du egentligen behöver är sol och väldigt mycket tålamod.

Foto: Unsplash

Du behöver:
En färsk ananas
Jord
En stor kruka
 

Steg 1.
För att plantera ananasen behöver du egentligen bara själva toppen/kronan på den. Skär av kronan några centimeter in på själva kroppen. Ta sedan bort allt fruktkött ur toppen och ta bort döda blad.
 

Steg 2.
Därefter behöver du en kruka och jord. Fyll krukan med jord och gräv ett litet hål i jorden och placera toppen i jorden så att bladen sticker ut. Placera den någonstans där det är mycket sol. För att ananasen ska kunna växa är det viktigt att den får rikligt med sol. Det är också bra att placera den där det finns mycket plats då bladen ibland kan växa sig väldigt stora.
 

Steg 3.
Ananasplantan behöver inte mycket vatten eftersom den förvarar vatten i sina blad. Undvik därför att jorden blir fuktig och ge bara lite vatten. Viktigast är att plantan får mycket solljus. Nu kommer den svåra delen. Det tar tid och tålamod att odla en ananas och tyvärr kan det ta upp till 2 år innan du får en frukt. Som tur var är plantan i alla fall en jättefin dekoration att ha hemma!
 

Steg 4.
Efter att du väntat, väntat och väntat så blir din ananas äntligen gul. Då är det dags och skörda och avnjuta denna härliga frukt! Sen är det bara och börja om igen.
 

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!