Home

Så här gör du fina marmorerade påskägg att hänga i riset

Vet du inte vad du ska pynta påskriset med? Gör som Metro Modes tidigare bloggare Linn Herbertsson och gör ett par trendiga marmorägg. Så här gjorde hon sina fina ägg.

marmorade-agg-pask-pasken-2016
Foto: Linn Herbertsson /Metro Mode

Läs också:

Så pyntar vi snyggt och stilrent påsken 2021!

Du behöver:

Du behöver:

– Ägg
– Superlim
– Sytråd
– Knappnålar
– Nagellack i valfria
– Färger
– En skål med vatten

Nästa bild
Gör så här:

Gör så här:

Börja med att sticka hål i ägget med en knappnål, ett i toppen och ett i botten. Sedan blåser man ut innehållet. Man kan köpa färdiga, vita ägg i hobbyaffärer så det är helt klart ett tips om ni vill spara lite tid.

Nästa bild
Gör så här:

Gör så här:

För att fästa tråden lätt så doppar du en knappnål i superlimmet och för sedan in den i ägget och låter torka. Det blir riktigt fint också istället för att använda ståltråd. Knyt tråden runt knapphuvudet, knyt en ögla och ta sedan fram din skål med vatten. Linn använde ett ljuslila nagellack från Essie som hon doppade äggen i först och sedan ett mörkgrått för att få till lite mer nyans.

Nästa bild
Gör såhär

Gör såhär

Droppa endast ett fåtal droppar (två-tre stycken räcker) i skålen med vatten, tar man för mycket nagellack så blir det inte riktigt någon marmorering utan då färgas hela ägget istället. Sedan doppar du ner ägget i vattnet och rullar det ett varv. Linn valde att sätta på tråd först så det blev lätt att hålla ägget i något men risken är att tråden också får färg.

Sedan lägger ni äggen på tork i ett par minuter och sedan går de att torka av med handduk innan ni hänger dem i påskriset.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!