instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Så skapar du en perfekt tavelvägg – trendköp i butik just nu

Av: Metro Mode

En tavelvägg höjer direkt stilfaktorn i ditt hem men den kan vara lite knepig att få till. Här har vi samlat bra och smarta tips på hur du kan tänka med allt från färger och ramar till storlekar och motiv för att få till den allra snyggaste av tavelväggar. Vi har också plockat ihop 23 stilsäkra köp som gärna skulle få åka raka vägen upp på våra väggar!

Foto: Instagram @desenio

En vägg där ett stort antal tavlor får ta plats från golv till tak är bland det finaste vi vet. Drömmer du också om en tavelvägg men vet inte hur du ska förverkliga idén och gå vidare i ditt tavelväggsbygge? Här har vi samlat tipsen som gör att du också kan få till den där snygga och trendiga tavelväggen som tagen ur vilket inredningsmagasin som helst!

1. Motiv

Tänk efter vad du gillar och vilken stil du vill ha i rummet. Illustrationer, fotografier, abstrakt konst eller text passar att mixa hur som helst. Antingen väljer du färgstarkt och blandar motiv i flera olika färger, eller så satsar du på ett minimalistiskt och stilrent tema. Om du vill kan du plocka upp några få färger som går igen i resten av rummet för ett snyggt och genomtänkt resultat.

2. Ramar

Olika ramar skapar ett dynamiskt och charmigt nonchalant uttryck. Att mixa guld med silver och trä, stilrena linjer med pampig rokokostil och ramar i olika storlekar skapar en intressant och superfin vägg. Vill du i stället ha en mer enhetlig och ordnad vägg väljer du ramar i samma färg och stil.

3. Storlek och form

Använd tavlor i olika storlekar och former och häng dem på höjden och på bredden. Det finns inga rätt eller fel – testa dig fram tills du hittar vad du gillar. Du kan förstås också välja tavlor i samma storlek och låta utkanterna bilda en jämn fyrkant eller rektangel för ett ordnat och elegant resultat.

4. Testa!

Att testa dig fram är en bra idé innan du spikar hål i väggen och hänger upp alla tavlor för att sedan bli missnöjd med resultatet. Lägg ut alla tavlor på golvet så kan du vända och vrida, flytta och flytta tillbaka igen, tills du blir nöjd.

5. Spegel

Ett extra supertips är att låta en spegel ta plats bland motiven. Det skapar dynamik och blir en superfin komponent till din tavelvägg. Rund, rektangel eller en mer innovati form – välj enligt eget tycke och smak och skapa din tavelvägg precis som du vill ha den!

Här nedan har vi samlat 23 tavlor, posters, ramar och speglar att hänga upp på väggen!SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår