instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Så skapar du en prunkande grönsaksodling hemma

Av: Metro Mode

Att odla sina egna grönsaker i trädgården, på balkongen eller i växthus har aldrig varit enklare. Och finns det något mer givande än att plocka ett gäng solmogna tomater som har vuxit hemma? Hasselfors Garden tipsar om hur du lättast kan få egen tillgång till goda och ätbara växter.

Intresset för trädgårdsodling fortsätter att växa, och samtidigt närmar sig våren och sommaren med stormsteg. När snön har smält och grönskan har tagit sina första stapplande steg i naturen är det även dags för dig att återuppväcka dina grönsaksodlingar. 

– Många av oss är färdiga med vintern nu och längtar efter ljusare tider. Med ljuset kommer också suget efter en grön och näringsrik omgivning. När man odlar grönsaker omsluts man både av det vackra gröna, får god och nyttig mat till kostcirkeln och en andningspaus i vardagen, säger Pia Holmberg, produktchef på Hasselfors Garden.

Det finns flera möjliga ställen att odla grönsaker på. Om du har en trädgård eller ett växthus är det naturligtvis perfekta platser att så frön i. Men det räcker faktiskt med en normalstor balkong för att få tomater, kryddor eller till och med potatis att växa. I krukor, hinkar och på fönsterbrädan finns det gott om plats för dina odlingar.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår