Home

Så tvättar du dina mattor – i snön

Det är faktiskt en riktigt gammal tradition – att tvätta mattor i snö. Som ett plus är det också effektivt och klimatsmart!

Foto: Unsplash

Du kanske undrar om du hörde rätt? Det gjorde du! Att hiva ut mattan i snön är ett av de enklaste knepen att tvätta din matta. Så om snön ligger vit på marken, se till att planera in en mattvätt om du har möjlighet.

Så tvättar du din matta i snön

Det är viktigt att mattan ligger på avigsidan ute i snön. Skyffla sedan på snö och gå fram och tillbaka över mattan för att trampa in den. Är det kramsnö är det dock viktigt att mattan inte ligger för länge då den kan bli blöt.

Snön tar med sig damm och smuts och ger mattor en nytvättad känsla med fräsch och ren doft. Detta trick funkar fantastiskt bra på ull då den till naturen är fet och där smutsen lägger sig ännu mer ytligt.

När det är riktigt kallt ute kan du också passa på att hänga ut kläder i kylan, på så sätt kan du bli av med vissa skadedjur. Isåfall är det viktigt att plaggen får hänga ute i minst en vecka och att hemmet städas grundligt. Passa gärna på att vädra även täcken och kuddar i kylan!

Källa: Nyhetsmorgon

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!