Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Smartaste tipsen och detaljerna – så blir ettan en mysig oas!

Att inreda en liten lägenhet kan vara rätt svårt. En vill inte att det ska kännas för trångt och en vill gärna få en personlig prägel på hemmet. Gärna också alla delar en vill ha i ett hem. Här en enkel guide på hur du kan tänka.

Foto: Granit

1. Förvaring
Kanske den viktigaste punkten när du ska inreda en liten yta. Satsa på dold förvaring som till exempel under sängen, soffan och leta efter möbler som har inbyggd förvaring. Vissa sammetspuffar kan ha avtagbart lock, trendigt och smart.

2. Platsbyggda hyllor
Bor du litet ska du ta till vara på varje yta som går. Ett sätt är att du platsbygger en hylla på en hel vägg och låt den gå över dörren. Då har du en snygg hylla och förvaring. Ställ upp fina lådor och gör stilleben eller vad du vill som gör ditt hem till ditt. Se dock till att det finns luft mellan hyllan och golvet, då känns rummet fortfarande ”stort”.

3. Loftsäng
Sängen är ju en möbel som ofta tar mycket plats och onödig plats. Då är ett smart sätt att bygga en loftsäng. Höj upp sängen mot taket och du har fortfarande en massa golvyta kvar. Under sängen kan du ha soffa och tv, matplats eller skrivbord.

4. Inga små möbler
Ett vanligt misstag många gör när de inreder en liten lägenhet är att en försöker klämma in så mycket det bara går och väljer då att köpa mindre möbler. Resultatet blir ett plottrigt hem där du känner dig som en jätte. Välj istället färre och större möbler.  Gör en lista över det du vill prioritera.

5. Speglar
Vill du förvilla ögat och få ditt hem att se större ut än vad det är? Då ska du satsa på att inreda med speglar. Om du sätter en spegel mittemot ett fönster eller bakom en lampa så kommer ljuset reflekteras och rummet kännas större.

6. Lätt design
Inred med möbler som har en lätt design, alltså möbler med tunna linjer och ben. Bastanta och rejäla möbler kan få ditt hem att kännas trängre eftersom ljuset inte får flöda fritt. Väljer du däremot möbler som är nättare kan ljuset flöda fritt och inredningen känns lättare.

7. Håll dig till en stil/färg
Har du en liten yta är det lätt att det blir rörigt om du börjar blanda olika stilar och färger. Bestäm ett tema och håll dig till den när du inreder. När du bestämmer ett färgtema ska du bestämma dig för om du vill ha det monkromt, ha komplementsfärger eller färger som liknar varandra. Det finns massor av färgguider på nätet som är väldigt bra. Men en bra regel att hålla sig till är att välja färger som är i samma intensitet, lika dova eller skarpa. Då blir det mer harmoniskt i ditt hem.

8. Skapa rum i rummet
Har du bara ett rum kan det vara svårt att få till känslan av att det är flera rum. Utan mest att det är ett rum där det finns soffa, matbord och säng. Ett bra och enkelt sätt att få till känslan av flera rum är att gruppera möblerna. Gör små stilleben med möblerna, ställ ihop det som hör ihop det och rama in dem med en matta eller en gemensam nämnare.

Kuddfodral - H&M KÖP

Kuddfodral - H&M

Pris: 80 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Förvaringsbox - Bigso KÖP

Förvaringsbox - Bigso

Pris: 249 kronor.

Finns i olika storlekar och färger!

KÖP

Nästa bild
Sammetspuff med förvaring - Nordform KÖP

Sammetspuff med förvaring - Nordform

Pris: 999 kronor.

Finns i 5 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Kruka - Hay KÖP

Kruka - Hay

Pris: 239 kronor.

KÖP

Nästa bild
Taklampa - Ellos Home KÖP

Taklampa - Ellos Home

Pris: 1 599 kronor.

KÖP

Nästa bild
Korg - Ernst KÖP

Korg - Ernst

Pris: 95 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Matta - Ferm living KÖP

Matta - Ferm living

Pris: 2 599 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ljusstake - Ittala KÖP

Ljusstake - Ittala

Pris: 1 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spegelbord - Ellos Home KÖP

Spegelbord - Ellos Home

Pris: 1 599 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vas - Blomus KÖP

Vas - Blomus

Pris: 369 kronor.

KÖP

Nästa bild
Pläd - H&M Home KÖP

Pläd - H&M Home

Pris: 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Soffa - Jotex KÖP

Soffa - Jotex

Pris: 7 999 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skål - Åhlens KÖP

Skål - Åhlens

Pris: 49 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spegel - Ellos Home KÖP

Spegel - Ellos Home

Pris: 799 kronor. (Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Tvättkorg - Åhlens KÖP

Tvättkorg - Åhlens

Pris: 699 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!