Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Växttrender 2022 – stort färgstarkt och en luftig nyhet

Många av oss har spenderat mer tid än vanligt hemma de senaste två åren. En trevligare hemmiljö har blivit allt viktigare och med rätt växter kan du faktiskt komma riktigt långt! Nedan har vi listat årets stora växttrender för den som behöver lite inspiration!

Foto: Unsplash/Interflora

Växter gör inte bara ditt hem mer ombonat och hemtrevligt, det bidrar också till en bättre luftfuktighet och renare luft. Gröna växter är ett säkert kort för den som har begränsat med tid att lägga på sina växter men som samtidigt önskar ha det grönt och fint. Spana in årets stora trender nedan!

Spännande och färgrik djungelkänsla

Förra årets stora växttrend med spännande blad håller i sig och vi ser lite mer färg ta sig in i våra hem. Mönster, prickar och klätterväxter har sin självklara plats under 2022 och vår trogna följeslagare elefantörat fortsätter vara lika poppis som innan. Spana in några av årets trendigaste växter nedan!

Monstera KÖP

Monstera

Monsteran är lika trendig som tålig och kan växa sig rejält stor med tiden. Den trivs bäst att stå ljust men inte i stark sol och är känslig för temperaturer under 18 grader. Vattna två gånger i månaden och låt torka ut däremellan. Spreja gärna bladen regelbundet.

Pris: 195 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Elefantöra KÖP

Elefantöra

Elefantörat är en riktig retroväxt som gjort stor comeback efter sin storhetstid på 60- och 70-talet. Den trivs bäst halvljust och i minst 15 grader. Vattna den en gång i veckan och låt jorden torka upp mellan vattningarna. Spreja bladen regelbundet.

Pris: 125 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Guldpalm KÖP

Guldpalm

Guldpalmen hjälper till att rena luften och är snäll mot dina husdjur. Det är en lättskött växt som trivs bäst ljust men inte i stark sol. Den mår bra mellan 18-24 grader och sprejas regelbundet med vatten. Vattna 1-2 gånger i veckan och håll jorden fuktig.

Pris: 365 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Begonia Pink Polka Dot KÖP

Begonia Pink Polka Dot

Med sina vinröda blad och rosa prickar är Pink Polka Dot en riktig glädjespridare. Den trivs bäst i en ljus placering utan direkt solljus. Vattna den en gång i veckan och ställ  gärna plantan på ett fat med småstenar. Fyll på med vatten som inte når hela vägen upp till krukan men som kan avdunsta och skapa hög luftfuktighet!

Pris: 345 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Rundcalathea KÖP

Rundcalathea

De stora randiga bladen med mörka nerver ger rundcalathean dess spännande uttryck. Placera växten ljust, men inte i stark sol. Den klarar även av halvskugga och vattnas när jorden är torr på ytan. Duscha gärna bladen ibland!

Pris: 225 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Monstera monkey mask KÖP

Monstera monkey mask

Denna djärva djungeljätte är en kul klättrare och trivs ljust men inte i solljus. Den vattnas 1-2 gånger i veckan och vill ha fuktig jord och näring regelbundet. Duscha gärna bladen!

Pris: 195 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Paraplyaralia KÖP

Paraplyaralia

Den kräver inte mycket men ger desto mer tillbaka. Låt den stå på en ljus plats utan att brännas av solen och vattna jorden när den känns torr. Damma av och unna växten en dusch då och då, den kommer tacka dig!

Pris: 1 495 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Fiolfikus KÖP

Fiolfikus

Fiolfikusen trivs bäst utan damm och du bör därför försöka hålla efter bladen med jämna mellanrum. Placera den ljust men undvik starkt solljus. Vattna den en gång i veckan och utsätt den inte för kyla och drag. Spreja och torka av den regelbundet, bruna kanter på bladen tyder på uttorkning.

Pris: 3 795 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Nätaralia KÖP

Nätaralia

Denna exotiska växt gillar skugga men trivs inte i direkt solljus. Vattna den 1 gång i veckan och låt torka ut däremellan. Spreja bladen regelbundet och ge gödning under sommarmånaderna.

Pris: 3 995 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Luftplanta KÖP

Luftplanta

Luftplantan vill känna sig fri och trivs bäst utan kruka och jord. Spreja gärna bladen med regnvatten och ge den ett bad då och då. Låt den ligga i blöt max en timme, lyft upp och låt torka upp och ner. Bada var tredje vecka, låt stå ljust men undvik sol. Trivs på fat och i terrarium.

Pris: 295 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Aloe Vera KÖP

Aloe Vera

Aloe Veran är en lättskött vän som vattnas max en gång i veckan. Den trivs ljust och soligt men undvik starkt solljus. Den planteras om vartannat år på våren och är känslig för temperaturer under 15 grader.

Pris: 145 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Forellbegonia KÖP

Forellbegonia

Forellbegonian är lika vacker som trendig. Ställ den gärna ljust men undvik direkt solljus. Den trivs i 15-25 grader och kan stå utomhus i halvskugga under sommaren. Vattna en gång i veckan, håll jorden fuktig och spreja gärna av bladen regelbundet.

Pris: 245 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!