instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Drömhemmet – fyrvaktarbostaden med egen udde

Av:

På Ölands nordöstra kust, i höjd med Löttorp, ligger Högby fyr, ett unikt kulturarv som för några år sedan var det mest klickade hemmet på Hemnet – och visst är bilderna lika otroliga nu!

Foto: Pontuz Löfgren

Fyrvaktarbostaden ritades av arkitekten John Höjer och byggdes 1898-1897. Fyren ligger på en egen udde, har en boyta på 144 kvadratmeter och en sjötomt på hela 21 688 kvadratmeter. Inte helt illa.

Fyren och fyrvaktarbostaden var i bruk fram tills i slutet av 60-talet och 1976 sålde Sjöfartsverket Högby fyr till konstnären Stephan Lundh. Sedan dess har Högby fyr fungerat som permanentboende.

Huset har fått behålla en del av dess gamla charm och en hel del originaldetaljer är bevarade. I husets fyra rum finns det bland annat fungerande kakelugnar, en gjutjärnsspis och en öppen eldstad. Utgångspriset på detta originella boende när det låg ute till salu var 5,5 miljoner.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår