Karriär

10 inspirerande tips som tar din karriär till nya höjder

Vill du komma vidare i karriären, men vet inte hur? Här är 10 grymma tips som hjälper dig att ta din karriär till nästa nivå.

Foto: Unsplash

Vi har samlat tio tips som kommer förändra din karriär – oavsett om du vill byta bana eller växa i din nuvarande roll.

1. Sträva alltid efter att lära dig mer

Oavsett var du befinner dig i din karriär, försök att alltid lära dig nya saker. Dels kan detta ge dig nya möjligheter, dels är viljan att lära sig nya saker en attraktiv egenskap i många arbetsgivares ögon.

2. Utvärdera din karriär varje år

Ta dig tid att utvärdera din karriär ungefär en gång om året. Jämför din lön med andras inom samma bransch, undersök vilka möjligheter du har att utvecklas inom din nuvarande roll – eller rentav byta jobb – och utöka ditt professionella nätverk. Du kan även utforska vidareutbildningar som kan bli användbara om du en dag väljer att lämna ditt nuvarande jobb.

3. Lär dig av kritik

Varje gång du får feedback i ditt arbete kan du använda detta till att bli bättre. Oavsett om personen som ger dig kritik gör detta på ett konstruktivt sätt eller inte, försök att bortse från eventuella sårade känslor. Ta till dig informationen och gå vidare.

4. Gör det du säger att du ska göra

Arbetsgivare uppskattar personer som de kan lita på. Om du säger att du ska avsluta ett projekt på ett visst datum, se då till att göra det. När du blir en person som folk kan lita på så attraherar du pålitliga personer.

5. Var inte rädd att säga vad du tycker

Om du har en idé, eller en farhåga om något, så ska du framföra detta – givetvis på ett professionellt sätt och med fakta som backar upp din åsikt. När du deltar och yttrar dina åsikter märker arbetsgivare att du bryr dig om ditt arbete.

6. Säg ja till saker som känns läskiga

Om en jobbmöjlighet skrämmer dig så kan detta vara ett tecken på att du borde utforska den. När vi provar på saker som vi är rädda för växer vårt självförtroende, och ofta kan vi mer än vi tror.

7. Sätt upp realistiska mål

Att sätta upp mål är ett bra sätt att hålla motivationen uppe under din karriär. Sätt regelbundet upp realistiska mål och belöna dig själv när du når dem.

8. Nöj dig inte

Det är aldrig för sent att få ditt drömjobb. Att ha ett motiverande och stimulerande jobb är fullt möjligt, så länge du inte slutar försöka. Nöj dig inte med mindre än vad du förtjänar.

9. Var inte rädd för att misslyckas

Misslyckanden är lärorika, eftersom de hjälper oss att inse vad som fungerar och vad som inte gör det. Faktum är att misslyckanden är minst lika viktiga, om inte viktigare, än att lyckas. Om du misslyckas med något i din karriär, försök igen eller hitta ett tillvägagångssätt som fungerar.

10. Använd din intuition

Om magkänslan säger att något är rätt så är det ofta det – oavsett om det gäller ett karriärbyte, att söka ett nytt jobb, eller hitta en ny umgängeskrets. Lita på din intuition och låt den vägleda dig.

Källa:

Indeed

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!