Karriär

4 saker du kan göra för att bli tagen på allvar

Det finns ingenting som kan vara så frustrerande som när en märker att en inte tas på allvar. Det kan handla om i jobbsituationer eller i privata situationer. I vilken situation det än är så är det alltid lika jobbigt. Här är fyra saker du kan göra för att bli tagen på allvar. 

serios-allvar-bli-tagen-allvar-puff

1. Titta personer i ögonen
Genom att titta personen du pratar med i ögonen kommer de förstå att du menar allvar. Det visar också att du är engagerad i konversationen. Förutom det så kommer du också bättre kunna läsa personen du pratar med. Se deras reaktion på det du säger. Testa även att säga personens namn, då kommer personen i fråga förstå att du vill att hen ska lyssna.

2. Prata tydligt
Tänk igen allting innan du säger dem. Ta ett djupt andetag, prata tydligt och kom till saken. Var kort och koncis. Försök också att hålla röstläget på en jämn nivå. Talar du på det här viset kommer folk lyssna på dig och förstå att det du säger är viktigt.

3. Håll det du lovar
Säger du att du ska göra någonting, gör det och lova aldrig någonting du inte kan göra till 100 procent. Det är alltid bättre att vara ärlig och säga att du inte kan än att göra dina kollegor besvikna. Visa att det går att lita på dig.

4. Kom alltid i tid
Det finns ingenting som kan få dig att framstå som så oansvarig och oseriös som att komma försent. Har du svårt att komma i tid kan du försöka att ställa din klocka några minuter tidigare. Är det något du ska ta till dig på den här listan så är det detta.

Foto: Unsplash

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!