Karriär

10 knep för att lyckas på jobbet – här är frågorna du bör ställa din chef!

Är du på jakt efter riktigt bra karriärtips och inspiration, men vet inte riktigt vem du ska rådfråga? Personen du söker är inte lika långt bort som du tror – för vem kan egentligen vara bättre lämpad till ändamålet än din alldeles egna chef? 

jobb-inspiration-chefFoto: Pexels

Har du alltid velat ställa de där riktigt skarpa frågorna till din chef? Då har du kommit helt rätt. Det som kan vara svårt är att formulera frågor som ger ge dig bästa möjliga svar. Därför har vi listat 10 frågor som du bör ställa din chef, nedan!

 

Vilka råd gällande din karriär hade du gett dig själv för 20 år sedan?

Den här frågan kan skräddarsys så att den passar det tidspann som är mellan dig och din chef. Ta till dig de råd som din chef nämner och inspireras av dennes framgång.

 

Har du någon gång tänkt tanken att du vill byta karriär och i så fall vad fick dig att stanna här?

Av det här svaret kan du få dig en riktig tankeställare. Är anledningarna till att din chef valt att stanna, något som du kan känna igen dig i? Eller är svaret kanske inte alls något som du känner igen dig i och är det kanske läge att fundera på att byta jobb?

 

Vem inspirerar dig utanför den bransch du jobbar i nu? 

Den här frågan kan göra så att du lär känna din chef på ett lite mer personligt plan. Kanske är personen som inspirerar hen någon som du aldrig hört talas om? Gör då din research på personen och lär dig mer och inspireras du också!

 

Vad är det som inspirerar dig mest inom det här företaget?

Av svaret på den här frågan är förhoppningen att du ska få en helt ny glöd och positivitet i ditt jobb. En härlig jobbrelaterad uppmuntran är aldrig fel och kan göra gott för din inre drivkraft.

 

Vad håller dig uppe om nätterna?

Här kan du såklart få väldigt skiftande svar. Ett svar som “min 1-åring” är kanske inte lika inspirerande som ett svar som innefattar idéer eller problemlösningar. I vilket fall som helst får du iallafall reda på lite mer om din chef, vilket kan bidra till en djupare relation.

 

Vad anser du är det mest utmanande i din arbetsroll?

Förhoppningsvis får du inspiration och drivkraft av svaret på den här frågan. Se chefens svar som en motivation att ta dig an de nämnda utmaningarna själv en dag!

 

Hur definierar du personlig framgång? 

Den här frågan kan förhoppningsvis få dig att lära känna din chef lite bättre. Kanske nämner hen något inom familjen eller något som handlar om hens innersta livserfarenheter.

 

Vilka tre böcker kan man finna hemma i din bokhylla?

Skriv upp boktitlarna, gå till ditt närmaste bibliotek eller bokhandel och läs! Förhoppningsvis kan du genom att läsa de utvalda böckerna lära känna din chef lite bättre och skapa bra förutsättningar för dig och din framtida karriär.

 

Vilka egenskaper söker du efter i dina anställda? 

Lyssna och lär! Här kan det komma svar som du kan ta dig an lätt som en plätt. Kanske är det till och med så att du har några av de egenskaper din chef nämner? Passa då på att sträcka på dig lite extra och klappa dig själv på axeln.

 

Vilka tre strider som företaget kan komma att möta är det viktigt att vi prioriterar och vinna i år? 

Den här är information som kan vara bra för dig som anställd att ha koll på så att du kan anpassa dina arbetsstrategier och veta vad du ska lägga lite extra krut på. Ni är ett team så om ni arbetar aktivt tillsammans när företaget stöter på tuffa utmaningar – då kommer ni ta er igenom allt!

 

Källa: The Every Girl

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!