Karriär

3 enkla tips för ett mer självsäkert kroppsspråk inför det viktiga jobbmötet

När din kropp signalerar säkerhet, då kommer du även att känna dig mer säker. Kroppsspråket är a och o för att göra rätt intryck på såväl anställningsintervjun som det interna jobbmötet och den viktiga presentationen ute hos en kund. Här går vi igenom tre viktiga delar av kroppsspråket som du bör bocka av inför nästa viktiga möte.

Foto: Pexels

Se våra tre tips nedan!

Källa: Lifehack.org

1. Öppna upp!

1. Öppna upp!

Undvik det här: Stå eller sitta med armarna i kors eller att hålla saker framför kroppen (till exempel en anteckningsblock eller en kaffekopp). Det får dig att verka tillsluten; som att du vill hålla distans och varken medverka fullt ut eller bjuda in andra i samtalet. Flacka inte med blicken.

Gör så här i stället: Håll armarna vid sidan av kroppen och tänk att du ska “brösta upp dig” lite, det signalerar både säkerhet och öppenhet. Sök ögonkontakt och ge fast och tydligt handslag.

Foto: Pexels

Nästa bild
2. Hållningen!

2. Hållningen!

Undvik det här: Inåtroterade axlar och lätt kutad rygg är vanligt bland många (speciellt om man sitter många timmar framför datorn varje dag) men får dig att framstå som osäker – även om du inte är det. Undvik också att byte vikten från fot till fot så att du svajar (vilket är vanligt att man gör utan att ens tänka på det).

Gör så här i stället: Tänk att du har ett snöre från hjässan som drar dig lätt uppåt. Din hållning ska vara närmast militärisk (men med ett leende på läpparna, du vill ju inte verka hård och kall utan bara säker på din sak). Dra bak axlarna och håll fötterna väl grundade i marken.

Foto: Unsplash

Nästa bild
3. Rösten

3. Rösten

Gör så här: Vad du säger är såklart viktigt, men hur du säger det spelar också stor roll. Första steget är att identifiera vad du behöver träna på i ditt vanliga tonläge. Framstår du ofta som osäker, träna på att säga meningar med mer eftertryck och auktoritet i rösten. Om du å andra sidan har en tendens att låta hård, träna på att lägga in mer värme i din röst. Testa på nästa möte – och fråga gärna en vän eller nära kollega för feedback efteråt. Ni kan tillsammans testa att säga samma mening men med olika tonlägen för att känna vilken skillnad rösten gör för budskapet.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!