Karriär

4 tecken på att du jobbar för mycket

Vi lever i ett prestationssamhälle så det är inte konstigt att du känner att du måste ge allt på jobbet. Att jobba hårt och kunna visa upp bra resultat. Tyvärr är det lätt hänt att vågen tippar över och du jobbar för mycket. Håll utkik efter dessa varningstecken. Prickar du in fler än en är det dags att dra ner tempot.

Foto: Unsplash

1. Du tänker på jobbet hela tiden

Är jobbet det sista du tänker på innan du somnar och det första du tänker på när du vaknar? Då kan vi direkt säga att du måste trappa ner och ta det lite lugnt. Händer det dessutom att du ibland drömmer om jobbet borde du unna dig själv några dagar ledigt.

2. Ditt jobb går ut över ditt privatliv

Jobbar du för mycket är det mycket troligt att det börjar påverka din fritid. Du har ingen tid till att träffa dina vänner och ingen energi till att umgås med din familj. När du väl gör det har du svårt att vara närvarande.

3. Ditt välmående påverkas

Ditt jobb ska aldrig ta så mycket tid att du inte känner att du hinner äta, sova eller vila. Är du för stressad för att ta en paus så måste du göra något åt det. För du måste ta dig tid till att göra alla de där sakerna.

4. Du är förvirrad

Om du upplever att du ofta kommer försent, börjat glömma saker och har svårt att koncentrera dig är sannolikheten stor att du använder all energi på jobbet.  Dina dagliga rutiner börjar bli svårare att utföra.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!