Karriär

5 egenskaper som får dig att bli uppmärksammad på jobbet

Du kanske tänker att det som får dig att sticka ut på jobbet är att vara flitig som en myra, tacka ja till allt och ständigt vara på tårna. Men det är inte de enda sakerna som får dig att bli omtyckt och uppmärksammad av chefen.

karriar-karriartips-sticka-ut-pa-jobbet-chefen-gilla-en-puffFoto: Getty images

1. Var pålitlig

Att hålla vad du lovar kan tyckas som den mest självklaraste saken i världen, men du har säkert varit med om de som snackar mer än vad de gör. Det finns få saker som är mer frustrerande än att någon lovar guld och gröna skogar, men som sedan inte lever upp till det. Så därför värderar dina chefer och kollegor din pålitlighet lite högre än allt annat.

2. Var hjälpsam

På en arbetsplats är ni ett team och genom att visa att du är en teamspelare så kommer du att stiga i din chefs ögon. Att inte tveka för att hjälpa till när det krisar och fråga om en kollega behöver hjälp är guld värt.

3. Var uthållig

Förmågan att inte ge upp när du stöter på problem och kämpar vidare för att hitta en lösning är en egenskap som kommer att uppskattas på jobbet. När du fastnar i ett projekt, gör ditt bästa för att inte ge upp. Det kommer du tjäna på i din karriär.

4. Var vänlig

Att vara snäll ska verkligen inte underskattas och kan få dig att komma långt i livet. Låt dig inte dras med i skitsnack på jobbet och se till att bara vara vänlig mot dina kollegor. Varför inte bjuda på fika eller ta med kaffe till en kollega?

5. Var positiv 

Om snällhet kommer att ta dig långt så kommer en positiv anda att ta dig ännu längre. Är du positiv och entusiastisk så kommer ditt jobb att kännas roligare och din energi kommer att smitta av sig på andra. Tänk också på att man kommer ihåg den personen som alltid är glad och inte den som är sur.

Källa: The everygirl

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!