Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

5 saker du ska göra första timmen på jobbet för att bli mer produktiv

Den första timmen på jobbet lägger grunden för hur produktiv din arbetsdag kommer att bli. Se till att ha den första timmen fri från möten så att du kan ha en ”power-hour”.

jobbaFoto: Pexels/kaboompics.com

Du kanske spontan tänker att när du kommer in till jobbet tar du en kopp kaffe och börjar titta igenom mejlen. Då är det dags att tänka om och istället starta din dag med en “power-hour”. En timme då du lägger fullt fokus på att göra dagen som produktiv som möjligt. Här är fem saker du ska fylla din första timme med.

Planera din dag
Se till att det första du gör på morgonen är att göra en planering över hur din dag kommer att vara. Skriv ner de saker som du måste bli klar med och i vilken ordning du ska bli klar med dem. Då får du en tydlig översikt innan du sätter igång.

Prioritera
Fundera över vilken uppgift som är mest akut och sen vilken uppgift som gnager dig mest. Vad är det som du inte kan släppa när du gå hem för dagen? Där har du din prioriteringslista. Har du betat av den uppgiften så kommer du känna dig mer tillreds under resten av dagen.

Strunta i kaffet
VA? Ska du inte få dricka ditt morgonkaffe? Jo, men inte den första timmen. Kaffet kan vara en extra energiboost som du behöver för att klara av vissa viktiga uppgifter. Så spara kaffet till när du verkligen behöver den där energiboosten.

Häng inte i mejlen
Ta en snabb kik i mejlen och svara på de VIKTIGASTE mejlen. Helst ska du inte svara något mejl under den första timmen. Inkorgen är ofta en anledning till att vi blir ofokuserade. Planera också in speciella tider där du svara på mejl och kollar i inkorgen.

Full fart framåt!
Nu vet du exakt hur du ska tackla dagen och vad du ska börja med. Du kommer förmodligen bli avbruten under dagen men du vet alltid vilka uppgifter du kan återgå till.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!