Karriär

5 saker framgångsrika personer gör efter jobbet – varje dag

Att börja dagen på rätt sätt är precis lika viktigt som att avsluta den på rätt sätt. Trodde du att framgångsrika människor sitter nerhasade i soffan med datorn framför sig, sneglandes på jobb-mailen var femte minut så har du fel, och här förklarar vi vad de egentligen har för sig! 

rutiner-efter-jobbet

Här listar vi fem saker som framgångsrika människor gör efter en lång dag på jobbet.

1. De vet när de ska zooma ut 

Att kunna zooma ut från jobbet (och allt som hör det till) är direkt nödvändigt för vårt välmående och för kroppen att få den återhämtning den behöver. Jobba gör de när de är på jobbet helt enkelt, inte hemma i soffan.

2. De motionerar

Frisk luft och motion kan göra underverk för vår hälsa och välmående och det vet framgångsrika personer. Därför planerar de in veckans träning redan på söndagen. Hinner de inte till gymmet så är det inte det viktiga, då tar de en kvällspromenad. Forskare har kommit fram till att så lite som 15 minuter rask promenad om dagen inte bara är en brakmedicin för humöret utan även förlänger livet, skriver Svenska Dagbladet.

3. De skriver av sig

Att ta ett par minuter och reflektera över dagen som varit är en bra ide och det vet framgångsrika människor. Faktum är att studier visat att skrivande kan lindra stress, ångest och oro. Här hittar du en enkel skrivrutin som kommer att lindra din stress på så lite som tio minuter!

4. De gör avslappnande ritualer  

Framgångsrika människor låter kroppen veta att det är dags att koppla av och varva ner på kvällen genom att ta ett varmt bad, läsa en bok, yoga eller bara luta huvudet bakåt i soffan. Här handlar det om att hitta rätt sorts avslappning för just dig och din kropp.

5. De prioriterar sömnen

Att sova för få timmar kan fungera under en kortare tid men är inte en bra idé i längden då det på sikt kommer att göra dig lättirriterad, trött och sliten. Forskning visar att sömnbrist kan te sig på olika sätt och här hittar du 10 tecken på att du sover på tok för lite och borde börja göra någonting åt det.

 

Foto: Unsplasch
Källa: Popsuger 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!