Karriär

5 sätt att bli nyförälskad i ditt jobb

När du börjar på ett nytt jobb känns allting spännande och varje dag känns helt fantastisk, du är som nyförälskad. Sen går det ett tag, vardagen lunkar på och förälskelsen är som bortblåst. Vi listar 5 tips som får dig att få tillbaka gnistan och bli nyförälskad igen. 

Foto: REX, Unsplash

1. Gör små förändringar
Även små förändringar kan ha stor inverkan på ditt välmående. Det kan handla om att göra fint på ditt skrivbord, lära känna någon ny, flytta ditt skrivbord eller lägga om ditt schema.

2. Lär dig något nytt
När du känner att du klarar av alla dina uppgifter, kan allting och har inga utmaningar. Det är då jobbtristessen kan komma krypandes. Be din chef om någon ny utmaning. Kanske är det någon annan avdelning du alltid varit nyfiken på eller kanske finns det någon kurs du kan gå. Kolla runt lite inom ditt område och se om det finns något du kan tänka dig vara intresserad av.

3. Hitta dina drivkrafter
När en har hamnat i det berömda ekorrhjulet är det lätt att bara “rulla” med. Då kan det vara på sin plats att stanna upp och fundera på ditt jobb. Skriv en lista över 4 saker som driver dig och 4 saker som du gillar med ditt jobb. När du vet vilka dina drivkrafter är vet du hur du kan få ditt jobb att bli ditt drömjobb.

4. Ta en paus
Spara inte dina semesterdagar till “bättre tider”, känner du att du börjat tröttnat på ditt jobb kan det vara en god idé att ta en längre semester. Åk till ett land du alltid drömt om och var borta i längre än en vecka. Vänta inte till sommaren utan åk på våren eller hösten. Då får du tid till att reflektera över din situation och kanske kommer du börja längta tillbaka till ditt jobb. Ta också pauser från jobbet under dagarna, ät inte lunchen på jobbet utan byt miljö.

5. Hitta det som är roligt
Finns det någonting som verkar extra roligt på ditt jobb? Kanske finns det något roligt projekt på gång som du kan vara delaktig? Finns det inte det kanske du kan starta upp ett själv. Har du någonting som du brinner lite extra för så kommer du också tycka att det är roligare att gå till jobbet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!