Karriär

6 saker du måste SLUTA göra om du vill bli framgångsrik på jobbet

Vi älskar att inspireras av smarta vardagstips på hur vi kan ha det så bra som möjligt på jobbet – och samtidigt sträva mot våra mål. Career Girl Daily har delat en lista på saker som det är dags att du vinkar hej då till om du (precis som vi) har storslagna karriärplaner i sikte.

Foto: REX

1. Försöka vara omtyckt av alla
Att försöka vara omtyckt av alla känns bra, men är inte realistiskt. Om du vill ta dig framåt i karriären, och fortsätta vara framgångsrik, måste du släppa tanken på att alla ska tycka om dig hela tiden. Det är inte bara svårt, utan omöjligt. Du ska självklart inte vara elak eller trampa på folk men ibland kommer du behöva ta beslut eller lägga fram åsikter som vissa delar, medan andra inte gör det.

2. Komma med ursäkter
En sak är säker: Om du vill växa, sträva framåt och utvecklas inom ditt område så måste du sluta komma med ursäkter när någonting går fel eller när du inte vill ta tag i en viss uppgift, etcetera. Ursäkterna håller dig tillbaka och får dig att uppfattas som oprofessionell. Stå för det du har gjort och för dina åsikter, det tar dig närmre framgången som du är så väl värd.

3. Alltid sträva efter perfektion
Misstag är oundvikliga, speciellt om du strävar högt. Du kommer behöva testa många nya saker och idéer för att förstå vad som funkar och vad som inte gör det. Det är en del av processen som alla framgångsrika människor går igenom. Lär dig av erfarenheterna och ta med dem in i nästa projekt. Och tänk på att många succéer föddes ur “misstag”, till exempel det här nyhetsbrevet från ett godisföretag som skickades ut alldeles för tidigt…

4. Umgås med energitjuvar
Det ligger något i talesättet att dina närmsta vänner reflekterar den du är. Career Girl Daily tar det ett steg längre genom att säga att de definierar din framgång. Negativa människor dränerar dig på energi och kan även vara ett hinder för din framgång. Det är ohälsosamt att ständigt omge sig med personer som aldrig har något positivt att säga. Dina vänner ska peppa dig till att nå dina mål, precis som du peppar dem!

5. Leva ohälsosamt
Det här vet du redan, men det går inte att poängtera tillräckligt. För att kunna prestera och må bra på jobbet måste du börja med din egen hälsa genom att sova ordentligt, äta övervägande näringsrik mat och röra på dig regelbundet. Det finns tyvärr inga genvägar. Du kan slarva med maten, träningen och återhämtningen under en period men det är inte en långsiktig lösning. Framgången kommer, och håller i sig, så länge du prioriterar ditt eget välmående.

6. Ha tusen bollar i luften – hela tiden
Börja din dag med att göra en lista över vad du behöver bocka av – prioritera och uppskatta hur mycket tid du behöver för varje uppgift. Beta sedan av en punkt i taget. Stäng av notiserna på mejlen så att du inte blir störd när nya mejl dimper in. Du kommer såklart att behöva ha rum för nya saker som dyker upp under dagen men genom att sätta en så strukturerad plan som möjligt undviker du att tappa fokus när du försöker jobba med tio saker samtidigt. Avsluta en sak åt gången, du kommer att vinna på det i längden!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!