Karriär

6 sätt som får ditt jobb att kännas roligare (och INTE som ett tråkigt måste)

Varje arbetsdag kanske inte kan vara en glittrande fest, men du kan definitivt se till att skratta och må bra så ofta som möjligt (trots att du är på jobbet). Här listar vi sex tips på hur du får ditt jobb att kännas roligare och mer givande – och inte bara som en tråkig transportsträcka till helgen. 

Foto: REX
Källa: Thezoereport.com

Prata med andra
Om du har hamnat i en ond cirkel av negativa tankar kring ditt jobb: prata med vänner och bekanta som uppskattar sina arbeten – och fråga vad det är som gör att de gillar att gå till jobbet på morgonen. De sitter garanterat på tips som du kan plocka med dig till din arbetsplats!

Tacksamhetslistan
Gör det till en vana att så ofta som möjligt avsluta arbetsdagen med att lista tre positiva saker med ditt jobb – och du kommer inom kort att se på ditt arbete med nya ögon. Det är lätt att fokusera på problemen och allt det som stressar dig på kontoret, men om du lägger mer fokus på det som är bra så kommer du få mer energi till att ta itu med eventuella utmaningar.

Hitta vänner på jobbet
Många gånger faller det sig naturligt, ibland kan du få jobba lite hårdare för att skapa vänskapsband – men faktum är att det blir mycket roligare att gå till jobbet om du längtar efter att få träffa dina kollegor på morgonen. Du måste såklart inte hitta din nya BFF men att lägga lite extra energi på att lära känna dina kollegor kan göra stor skillnad för ditt dagliga välmående.

Ta din lunchpaus – varje dag
Många av oss kliver in på jobbet på morgonen och stannar där, fastklistrade vid skrivbordet, i åtminstone åtta timmar. Trots att vi vet att det är svårt att hålla koncentrationen uppe i så många timmar i sträck. Ha som vana att alltid ta en ordentlig lunchpaus, gå gärna ut en sväng (om du så bara går en tur runt kvarteret). Pausen och avbrottet gör att du fyller på med ny energi inför eftermiddagen.

Dekorera din plats
Med tanke på hur många timmar om dagen du spenderar på kontoret så borde du genast fundera över hur du kan göra din arbetsplats så inbjudande som möjligt. Ställ dit en växt, några fotografier som gör dig glad eller något annat som ger ditt skrivbord en personlig touch. Det gör stor skillnad för humöret och kreativiteten!

Fokusera på vad ditt jobb gör för dig
Du tänker säkert dagligen (åtminstone varje vecka) på hur du bidrar till företaget du jobbar för. Kom ihåg att tänka tvärtom också: Vad lär du dig och vilka nya intryck får du med dig från ditt jobb? Om svaret är “ingenting” så är det hög tid att du börjar leta efter ett nytt jobb eller att du börjar fundera över vad du måste göra för att kunna se på dina arbetsuppgifter på ett sätt som även gynnar dig, inte bara företaget. Det är nyckeln till att vilja stanna på en arbetsplats under en längre tid (för att du gillar det, inte bara för lönens skull).

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!