Karriär

6 tecken som visar att du hittat (och bör hålla hårt i) din jobb-bästis

Din dag blir genast sämre när din “jobb-bff” jobbar hemifrån eller är sjuk… När hen är tillbaka på kontoret jublar du inombords, som om det vore fredag – varje dag i veckan! Tacka din lyckliga stjärna om du kan checka av dessa sex punkter. Då har du nämligen hittat (och bör hålla hårt i) din jobb-bästis.

Du har kanske många bra kollegor, men en (eller kanske ett par stycken) som verkligen sticker ut från mängden. Som gör dina dåliga dagar uthärdliga, och som får dig att längta till måndag (…då och då)! Hur många punkter checkar “ni” av?

1. Du kommer ihåg exakt när ni gick från kollegor till bff:s

Er första AW/fika eller promenad som tog er förbi det ytliga “tjenis-stadiet” till riktiga kompisar, minns du som igår. Då ni öppnade upp för varann och sakta men säkert började avsluta varandras meningar. Det var starten på det som idag är “ni”!

2. Era kaffe-pauser är heliga 

Visst, du kanske gillar ditt jobb – men det som är bäst med att ställa klockan på 07:00 varje dag, är tanken på att det snart står kaffe och “lägesuppdatering” på schemat tillsammans med din jobb-bff.

3. Ni stöttar varandra i ur och skur 

De gånger du “går i taket” för någonting irriterande din chef eller kollega just sagt eller gjort, så kommer din jobb-bästis till undsättning med en lugnande röst – och kloka råd. Nästa gång är det din tur att agera tröst och stöd, och det gör du så gärna.

4. Ni berättar allt för varandra 

Inte nog med att ni vet exakt vad som händer i varandras liv på jobbet – så gör ni även det privat. Går du igenom en jobbig period så kan du räkna med att din jobb-bff kommer att göra sitt bästa för att muntra upp dig!

5. Ni kompletterar varandra 

Ni kanske aldrig hade funnit varandra om ni träffades på annat sätt. För helt ärligt, är ni rätt olika. Hen är kanske lugn och eftertänksam och du yvig och ibland för mycket – men tillsammans kompletterar ni varandra som handen i handsken.

6. Du får panik av tanken på att hen skulle sluta 

Du känner av det bara hen är på semester i en vecka (två eller flera veckor ska vi inte ens prata om). Men tanken på att hen skulle säga upp sig, och sluta komma in till kontoret (och dig) varje dag är läskig på riktigt. Visst önskar du din vän all lycka, men hur skulle det påverka dig och ditt liv egentligen? Sanningen är att du inte vill veta!

Inspiration: Cosmopolitan
Foto: Unsplash

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!