Karriär

6 tips på hur du får din passion att bli din karriär

Du har säkert någon gång känt att ditt jobb mer känns som något nödvändigt än någonting du tycker är kul. Kanske finns det någonting annat du hellre hade velat jobba med. Du kanske älskar att fotografera, yoga eller laga mat, en passion du inte kan få nog av. Hur ska du göra för att kunna börja leva på din passion?

jobba-passion-karriar-puffFoto: REX

1. Vilken typ av karriär vill du ha?
Ta reda på hur du vill jobba med din passion. Handlar det om att du vill åka jorden runt som fotograf, öppna en butik eller göra tårtor på beställning. Vill du att du sluta ditt nuvarande jobb och försörja dig på din passion eller vill du ha den som ett extrajobb. Älskar du att måla? Vill du då försörja dig som konstnär eller kanske bli grafisk designer. Innan du bestämmer dig för att satsa måste du ställa dig dessa frågor.

 

2. Ta tag I din passion
Ett steg i att jobba med din passion är att ta tag i den. Vill du måla, gå en målarkurs, vill du skriva en bok gå en skrivarkurs och så vidare. Djupdyk in i din passion och lär dig allt som går att veta. När du ägnar så mycket tid åt din passion märker du också om du verkligen skulle kund jobba med det, utan att tröttna.

 

3. Gör research
Vad krävs för att du ska kunna lyckas? Hur har andra gjort när de nått sina drömmar. Vad är det bästa sättet att nå ut? Kanske göra en hemsida, en Facebooksida eller en snygg Instagram. Under den här fasen tar du reda på allt, behöver du ha ett företag? Här ska du söka svar på alla dina frågor.

 

4. Gör en plan
Hur ska du nå din dröm? Gör upp en plan med små delmål som du kan bocka av. Det kan handla om allt från att skriva ditt första kapitel, starta ett företag och sälja din första tavla. Det är du som bestämmer hur din resa ska se ut. Vad behöver du göra för att nå ditt mål. Gå en kurs, ha praktik någonstans eller starta en hemsida.

 

5. Jämför dig inte med andra
Framgång i någons ögon behöver inte betyda samma sak för dig. Du är heller aldrig för gammal för att börja jobba med din passion och din dröm. Bara för att du ser många runt omkring dig som är i 20-årsåldern och jobbar med sina drömmer betyder inte att du aldrig kommer kunna göra det. Allas liv ser annorlunda ut och alla resa är individuella.

 

6. Kör!
Det värsta som kan hända är att det inte lyckas. Det värsta som kan hända om du inte satsar är att du ångrar dig och bli sur för att du aldrig vågade.

Källa: Coveteur.com/Entrepreneur.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!