Karriär

7 knep som hjälper dig att bli mer produktiv när du jobbar hemifrån

Har du någon gång bestämt dig för att jobba hemifrån men sedan råkat få tankarna på annat? Då är du troligen inte ensam. Det finns mycket som kan kännas mer lockande än jobbdatorn. Därför kan det vara bra att tänka ut olika strategier för att få arbetsdagen att gå ihop. Nedan finner du sju tips som kan hjälpa dig på traven!

jobba-hemma-tipsFoto: Kaboompics .com, Pexels / Photo by bruce mars from Pexels

Hitta en morgonrutin

Upp och hoppa! Ta dig ur din sköna säng och kör igång med en morgonrutin – precis som om du skulle åkt till ett kontor. Försök att skapa en tydlig distans mellan jobb och hemma för att förbereda dig mentalt, trots att du är på hemmaplan.

Fixa ett hemmakontor

Alla har inte ett skrivbord eller liknande hemma, men försök ändå att hitta en plats som efterliknar ett ställe som din hjärna förknippar med jobb.

Gå efter ett schema

En arbetsdag kräver pauser även fast den sker på hemmaplan. Bestäm när du ska få ladda om hjärnan och ta mini-pauser, äta lunch och ta ditt eftermiddagskaffe. Detta kan motivera dig till att jobba under de tider som du faktiskt avsatt för att just jobba, men det hjälper dig också att organisera din arbetsdag.

Multitaska

Om du har hushållssysslor som måste göras under dagen – jobba samtidigt! Lägg i en tvätt och jobba medan maskinen är igång, diska eller laga mat och ta ett jobbsamtal samtidigt. Snacka om effektivitet!

Utrusta dig med jobbprylar

Investera i prylar som underlättar arbetet hemmavid, men också utanför hemmet. Är det superfint väder kan det vara tråkigt att behöva sitta inne och jobba, så se till att ha tillgång till trådlöst wi-fi, laddare och laptop.

Identifiera och avlägsna det som slösar tid

Är det kanske tv:n, Instagram eller den där superspännande boken som lockar mer än jobbet? Försök att lägga undan alla distraktioner och belöna dig med dem när du jobbat klart istället.

Prova Pomodorotekniken

Tekniken uppfanns av Francesco Cirillo på 1980-talet och innebär att man delar upp sin arbetstid i 25-minuterspass och tar fem minuters paus mellan dem. Då kan man passa på att vattna lite blommor, göra en kopp te eller bara chilla!

Källa: The Everygirl

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!