Karriär

7 saker du kan göra om du hatar ditt jobb

Det är lätt att säga att du ska säga upp dig om du hatar ditt jobb, men ibland är det inte alltid så lätt. Då finns det några saker du kan göra, ifall du känner att du är så otroligt trött på ditt jobb – men ändå vill stanna kvar.

hatar-ditt-jobb

Foto: Christian Vierig/Getty Images

Har du kommit fram till att du hatar ditt jobb? Då ska du först och främst fundera över om du verkligen måste vara kvar. Kanske är lösningen att du säger upp dig? Om du kommer fram till att du ändå vill vara kvar på ditt jobb så ger vi dig här fem tips på vad du kan göra om du hatar ditt jobb.

1. Bli vän med dina kollegor

Bara för att du hatar det du jobbar med betyder inte att du måste hata att vara på jobbet. Har du några kollegor som är dina vänner som du kan skratta och ha roligt med kommer jobbet automatiskt kännas roligare. Har du inga kollegor som är dina nära vänner? Fråga någon som du tycker är intressant om hen vill gå ut och äta lunch. Kan verka läskigt men alla måste ju faktiskt äta.

2. Prata med din chef

Har du slutat tycka om ditt jobb ska du prata med din chef. Kanske kan hen ge dig något nytt projekt som du kan jobba med eller förbättra din arbetssituation. Det kanske är lättare än vad du tror.

3. Skaffa en hobby

Detta har kanske inte så mycket med ditt jobb att göra tänker du, men har du kul på fritiden kommer inte jobbet kännas lika tråkigt. Har du en hobby har du någonting att se framemot under dagen och jobbet blir inte det enda du sysselsätter dig med.

4. Var positiv

Hatar du ditt jobb kan det kännas svårt att vara positiv men du kommer inte älska ditt jobb mer om du är negativ. Fokusera på de bra sakerna med ditt jobb, det måste finnas något. Kanske finns det jättegott kaffe eller är det något spännande projekt på gång. Tänk efter noga och du kommer komma på någonting och fokusera på det.

5. Sätt upp mål

Är en anledning till att du hatar ditt jobb att du inte känner att du utvecklas eller att du ständigt gör samma sak? Sätt upp egna mål för vad du ska åstadkomma under veckan eller månaden. Det ger dig något konkret att sträva efter och kommer ge dig lite extra pepp.

6. Gör en lista över allt du har åstadkommit

Behöver du lite mer inspiration och motivation i ditt arbete kan du skriva ner allt du har åstadkommit under din tid på företaget. Kanske har du tagit fram en ny strategi, bidragit till försäljningsrekord eller är väldigt lojal mot ditt företag. Stort som smått, allt hör hemma på den här listan. När du ser allt bra du har gjort kan du känna dig motiverad till att göra ännu bättre saker.

7. Kom fram till vad det är du hatar 

Kanske är det inte jobbet i sig du är missnöjd med utan någonting i ditt privatliv. Mår du inte bra i din relation, missnöjd med din stad eller vantrivs med din boendesituation, kan det vara där skon klämmer. Lösningen finns kanske närmare än vad du tror.

Inspirerad av: Theeverygirl.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!