Karriär

7 starka tecken på att du är en framgångsrik och lyckad person

Trodde du att 10-timmarsdagar, tjusiga titlar eller chefstjänster automatiskt definierar dig som en framgångsrik och lyckad person, så får du genast tänka om! Här listar vi sju starka (och sunda) tecken på att du är framgångsrik – på riktigt!

Foto: Unsplash

1. Du går din egen väg i livet 

Lever du ett liv som du tror att andra förväntar sig av dig, eller ett liv du själv valt?  Fundera på det… En av de vanligaste sakerna människor (enligt Bronnie Wares bok “The top five regrets of the dying” ) ångrar på dödsbädden är nämligen just det. Bli inte en av dem! Gå din egen väg, säg upp dig, starta eget, följ hjärtat och lyssna på magkänslan – så hittar du rätt!

2. Du arbetar med din passion

Ett starkt tecken på att du är framgångsrik är om du sett till att du kan jobba och lägga dina ”arbetstimmar” på din passion. Gör det du tycker är roligt till ditt jobb, och du kommer garanterat att ha kul på vägen.

3. Du sätter upp mål och förverkligar dina drömmar

Livet är för kort för att bara prata om dina drömmar – det är till för att förverkligas! Ingenting är omöjligt men kräver ofta hårt jobb och tydliga mål längs vägen. Tillhör du gruppen som faktiskt inte bara pratar – utan också använder din tid här på jorden för att checka av livsmål – så är du framgångsrik bara du försöker.

4. Du hjälper andra

Visste du att lycka och välmående går hand i hand med att hjälpa andra? Känslan när du lyfter/peppar och aktivt hjälper någon annan är svårslagen och definitivt något att sträva efter i karriären. Det du ger får du ofta tillbaka (tusenfalt) så har du ingenting annat att ge – börja med någonting så enkelt som ett leende.

5. Du strävar efter att må bra (om inte så gör du något åt det)

Ett starkt tecken på att du är framgångsrik är att du vet att du förtjänar att må bra på jobbet. Simple as that. Att omges av ett gäng härliga och bra kollegor (…som väger upp för de mindre bra) och få brista ut i skratt – minst ett par gånger i veckan (helst om dagen) är ett tecken på att du har hamnat rätt. Har du inte det så vet du när det är dags att gå vidare och söka dig någon annanstans. Du bryr dig om dig själv och vill ditt bästa!

6. Du har lärt dig att säga nej (och inte ta skit) 

Det låter så enkelt men är så svårt… Har du lärt dig att säga ifrån och gör det när saker och ting blir för mycket, eller känns fel så kan vi bara gratulera! Att tacka ja till allt och sedan sitta där med ett berg av övertidstimmar – är som att skrika efter att få gå in i väggen.

7. Du förstår vikten av att varva ner – och ta ledigt

Att komma in en halvtimme för tidigt varje morgon och gå en timme för sent, sitta med datorn i knät på kvällar och helger är inte ett tecken på framgång. Tvärtom är det bara dumt och oerhört osunt! Framgångsrika personer vet hur viktigt det är med återhämtning, vila, privatliv och ledighet(!) Inte förrän du inser det kommer du att bli den bästa versionen av dig själv – på jobbet och privat. Det, är ett tecken på framgång om något!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!