Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

8 smarta tips som gör dig mer produktiv på jobbet

Hinner du inte med? Känner du att dagen bara springer iväg utan att du får någonting gjort? Allt handlar om hur du strukturerar din tid! Här är 8 saker som gör dig mer produktiv och framgångsrik. Vi har alla lika många timmar på dygnet som Beyoncé!

Foto: Mood Board/REX/Shutterstock

1. Gå upp en timme tidigare

Hur skön sängen än är och hur mycket snooze-knappen än lockar – gör det inte. Genom att gå upp en timme tidigare medan resten av världen sover, har du chansen att få mycket saker gjorda. Och det behöver inte handla om att jobba. Frukost i lugn och ro, en härlig promenad, yoga, tänk att det är din egna må bra-timme för att starta dagen!

2. Skriv en att göra-lista

Skriv en lista på vad du har att göra så får du struktur och kan placera och prioritera efter vad som är viktigast. Känslan när du gjort klart där saken och kan stryka den på listan! Done and done!

3. Två minuter-regeln

Den enklaste och kanske bästa regeln! Är det någonting som tar mindre än två minuter – bara gör det! Har du ett mejl du dragit dig för att svara på, ett skrivbord du måste städa, ett samtal du måste ringa, vänta inte utan gör det nu! Du kommer upptäcka hur mycket du faktiskt kan få gjort på en dag.

4. Prokrastinera inte

Lättare sagt än gjort. Stäng av mobilen och lägg helst ifrån dig den i ett annat rum. Det finns även program och appar som blockerar Facebook och Instagram. Låter kanske hemskt, men faktiskt väldigt smart också.

5. Anteckningsbok

Att använda en anteckningsbok istället för dator är också ett smart alternativ! Köp något fint som gör att du faktiskt vill skriva i det. Ingen notifikation eller något fönster som dyker upp i hörnet!

6. Sluta jobba övertid

Att jobba 12 timmar om dagen betyder inte att du alltid hinner mer. Fokusera istället och arbeta medan energin är på topp – därefter kopplar du av för att sedan samla energi och komma igen nästa dag. 

7. Kolla mejlen på eftermiddagen

På morgonen har de flesta som mest energi och sina bästa jobbtimmar – använd dem till det viktiga arbetet och vänta med att titta inboxen och svara på mejl till eftermiddagen. 

8. Rör på dig

Träning ger energi (om du inte hört det förut). Om det så bara är att resa sig från skrivbordet för en tur runt kontoret eller en promenad i friska luften. Träning gör oss piggare och därmed också mer produktiva!

SparaSpara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!