Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Anders Tegnell slutar på FHM – får nytt toppjobb på WHO

Anders Tegnell lämnar Folkhälsomyndigheten och jobbet som statsepidemiolog. Istället börjar han en ny tjänst som expert för WHO i Genève.

Foto: Unsplash/FHM

Tegnell har varit statsepidemiolog sedan 2013 och var med från början när Folkhälsomyndigheten bildades 2014. Innan dess jobbade han bland annat på Smittskyddsinstitutet, Socialstyrelsen, och EU-kommissionen. 

Brinner för internationella frågor

Tegnell har även tidigare jobbat på WHO, som han nu återvänder till i egenskap av senior expert:

“Jag har arbetat med vacciner i 30 år och har samtidigt alltid brunnit för internationella frågor. Nu får jag chansen att bidra i det omfattande internationella arbetet”, säger Anders Tegnell om sin nya roll.

Tegnells nya uppdrag kommer bland annat innefatta att tillgängliggöra covid-19-vaccin till länder som har saknat förutsättningar köpa eget vaccin under pandemin.

“Det är fortsatt mycket viktigt att vaccinerna når ut till de länder som inte har haft de ekonomiska förutsättningarna att köpa egna vacciner”, säger Tegnell i ett pressmeddelande från Folkhälsomyndigheten.

Källa:

Folkhälsomyndigheten

Foto: Unsplash/FHM

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!