Karriär

Bästa sätten att slappna av efter en jobbvecka – med hjälp av 6 värdefulla tips

Efter en hård vecka på jobbet kan det vara svårt att veta hur man varvar ner och kopplar av. Men återhämtning och vila är viktigt för att ge dig själv ny energi inför kommande vecka. Det är allmänt känt att ett varmt bad, tända ljus framför en bra film och en massage hjälper dig att slappna av – men har du tänkt på de där annorlunda tipsen?

Foto: Unsplash

När du ger dig själv de där stunderna där du fokuserar på dig själv och det du tycker är roligt kommer du garanterat få den energi du behöver inför jobbveckan. På så sätt kommer du känna dig mycket mer motiverad inför veckan och kommer kunna prestera bättre – ta hand om dig!

Inspiration av: Career Girl Daily

1. Upplev din stad och se världen

1. Upplev din stad och se världen

Dagarna springer förbi och ett nytt år väntar runt hörnet. Men det är viktigt att vi stannar upp och inte låter dagarna springa iväg utan att vi hinner reflektera. Visserligen är det bra att slappna av under helgerna men glöm inte att påbörja avslappningen redan efter din arbetsdag under veckodagarna.

Ta en fika på ditt favoritcafé en tisdag, stanna upp och beundra den där fantastiska byggnaden du precis gick förbi och träffa den där kompisen som alltid ger dig underbar energi. Upplev din stad på nytt och försök beundra de små tingen även till vardags!

Foto: Pexels

Nästa bild
2. Unna dig själv

2. Unna dig själv

Kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt liv och att du är värd allt! Är du sugen på den där chipspåsen, köp den! Behöver du en dag på ett spa för att koppla av, gör det! Det är otroligt viktigt att unna dig själv saker och ting du älskar, för det om någonting ger oss en härlig dos av energi.

Foto: Pexels

Nästa bild
3. Gör något nytt och oväntat

3. Gör något nytt och oväntat

Har du alltid funderat på den där självförsvarskursen som du vill gå på? Sluta fundera och gör det bara! Att göra något helt nytt som du alltid velat testa för dina tankar på någonting annat, här släpper du allt som har med jobb och problem att göra. Tänk på att inte behöva prestera och gå på det där träningspasset du alltid velat testa för att du tycker det är kul. Fokus kommer att ligga på att befinna dig i här och nu – vilket är något helt fantastiskt!

Foto: Unsplash

Nästa bild
4. Gör det du känner för

4. Gör det du känner för

Känner du för att gå ut med dina vänner för några glas vin eller vill du hellre stanna inne och kolla på en film? Stanna upp och känn efter! Om du stannar inne för att du är trött (men egentligen sååå gärna vill vara ute med tjejerna) kommer hela kvällen hemma att kännas ovärd. Och går du istället ut (fast allt du kan tänka på hur gott det vore med godis framför tv:n) är det inte garanterat att utekvällen blir rolig. Så känn efter vilken sinnesstämning du befinner dig i och gör det första som kommer upp i dina tankar.

Foto: Unsplash

Nästa bild
5. Njut av (hela!) helgen

5. Njut av (hela!) helgen

Använd inte söndagskvällen till att redan påbörja ditt jobb inför kommande vecka – för ännu är helgen inte över. Du får inte glömma bort att söndagen är en helt ledig dag som du kan njuta av. Gör något extra mysigt för att ge dig själv energin du behöver för att kunna inleda kommande vecka på bästa sätt.

Foto: Unsplash

Nästa bild
6. Tappa bort dig själv i en ny värld

6. Tappa bort dig själv i en ny värld

Du kan “tappa bort” dig själv i en ny värld på olika sätt – det kan vara en dagsutflykt eller en promenad på ett ställe du aldrig tidigare varit på. Att slå dig ner på en av dina favoritplatser med en bra bok i högsta hugg leder dig också in i en helt ny värld och ger dig massor med energi. Ta med dig en varm kopp te eller ett glas vin och njut av känslan att försvinna in i en annan värld under några timmar!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!