Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Karriär

Behöver du struktur i ditt liv? Här är 6 planeringstrick som underlättar din vardag

Visst är det härligt att skriva “att göra listor” och tydligt planera upp veckorna? Vi har nu samlat våra sex bästa tips som kommer att göra det ännu enklare för dig att få struktur i din kalender och planera ihop ditt liv. 

 Foto: Unsplash

Köp en ordentlig kalender
Det första tipset är så enkelt som att köpa dig en riktig kalender. Mobilen kanske funkar bra ibland men inget slår en riktig kalender som du faktiskt kan bocka av saker i. Vi lovar att du redan efter detta köp kommer att ha en bättre överblick över veckorna.

Färgkoda din kalender
Har du massor av olika saker att skriva in i kalendern kan ett färgschema vara en smart lösning. Varför inte bestämma att alla träningsnoteringar är gröna, jobb är blått och läkarbesök rosa? Genom att skriva in olika händelser i olika färger får du snabbt en tydlig överblick över vad du har planerat för dagen.

Använd post-its till det viktigaste
Är det något speciellt som sker en viss veckan kan det vara bra att markera detta ordentligt. Sätt in en post-it-lapp så lovar vi att du inte kommer att missa den viktiga händelsen.

Tänk på energinivån
Ett annat smart planeringstrick är att du planerar din vecka utifrån hur du brukar må. Är du ofta trött på måndagar men har mycket energi under fredagarna så bör du även planera utifrån detta. Flytta några av måndagens uppgifter till fredagen för att få ut bästa möjliga effektivitet av veckan.

Liva upp med klistermärken
Något som blivit populärt på senaste tiden är att strukturera upp din kalender med hjälp av klistermärken. Sätt in olika symboler som göra det tydligt för vad du har planerat eller klistra in några härliga klistermärken som gör dig extra glad.

Planera timme för timme
Många av oss har väldigt mycket som ska planeras in under en och samma dag. Då kan det vara praktiskt att du planerar timme för timme. Välj då en kalender som har klockslag inskrivna och skriv sedan in händelserna under de klockslag de ska utföras. Superpraktiskt för dig som har en stressig vardag!

 

Inspiration från: Career Girl Daily

 

Kalender med klistermärken - Design Letters KÖP

Kalender med klistermärken - Design Letters

Pris: 199 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Kalender - Lagerhaus KÖP

Kalender - Lagerhaus

Pris: 69 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Färgpennor - Clas Ohlson KÖP

Färgpennor - Clas Ohlson

Pris: 89,90 (Ord. 129 kronor)
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Kalender - Burde KÖP

Kalender - Burde

Pris: 99 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Post-it-lappar - Lagerhaus KÖP

Post-it-lappar - Lagerhaus

Pris: 69 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Kalender - Clas Ohlson KÖP

Kalender - Clas Ohlson

Pris: 49,90 (Ord. 99 kronor)
Köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!