Artikeln innehåller annonslänkar
Karriär

Bli mer framgångsrik med en vision board – så här gör du

“Vad vill jag med mitt liv och hur ska jag nå dit?” kan vara en fråga du ofta ställer dig. Vare sig det är om du vill klättra i karriären, nå nya delmål eller uppnå dina drömmar i ditt privata liv så har en vision board visat sig vara ett framgångsrikt verktyg.

Det finns inget bra ord för vision board på svenska, men det är helt enkelt ett kollage av inspirerande bilder, ord och citat. Meningen är att du själv ska ha valt ut dessa – affischen är till för att göra dig inspirerad och motiverad. Kollaget ska framkalla positiva känslor och få dig att må bra. Det viktiga är att du vågar drömma fritt (och stort!) utan att låta dig påverkas av jantelagen eller andra begränsningar!

Visualisering är en bra taktik

Det bästa sättet att komma närmare dina mål är att visualisera det du vill uppnå – därför är en vision board ett grymt verktyg för att bli mer framgångsrik. Enligt den populära boken “The Secret – Hemligheten” formas hela ditt liv av hur du styr dina tankar. När du visualiserar det liv du vill leva sänder du ut de vibbarna till din omgivning.

Oavsett om du tror på detta eller inte så har tidigare forskning visat att visualisering fungerar. Framgångsrika atleter inom exempelvis Olympiska spelen har förbättrat sina prestationer genom att visualisera sina mål, enligt New York Times. Även Psychology Today rapporterar om att du kan komma närmare dina mål genom mental träning; en studie visade att regioner i hjärnan aktiverades på liknande sätt när en tyngdlyftare lyfte tunga vikter som när denna person genom visualisering föreställde sig att hen lyfte tungt.

Så gör du din egen vision board

Så hur gör du då för att skapa din vision board? Det första steget är att samla bilder och texter eller ord som motiverar dig. Det är viktigt att du utgår utifrån dina drömmar och vad du vill uppnå i ditt liv. Du kan hitta dessa bilder i tidningar eller på nätet, som du sedan skriver ut.

När du känner att du har de bilder som peppar dig ska du klistra upp dem. Använd en affisch, ett stort papper eller ett litet vykort – egentligen vad som helst så länge det tilltalar dig. Du kan också sätta in pappret i en fin ram för att göra det ännu mer tilltalande att titta på. Häng upp tavlan på en plats där du ofta ser den och ta gärna någon minut varje morgon för att kolla på den och påminna dig själv om dina mål och drömmar.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av MANTRA by Amanda Coleman (@mantrastudio4sola)


Du kan också göra en “board” med dina drömmar på Pinterest, men vi rekommenderar att göra det i fysisk form för att du verkligen ska se den varje dag!

Bra sätt att förändra dina tankar

När du tittar på din vision board kan du ägna dig åt tankar som: “Vad behöver jag göra idag för att komma närmare mitt mål?”. Kom ihåg att fokusera mer på processen än slutmålet – vägen till ditt mål är lika viktig som drömmen i sig och det är viktigt att ha kul under tiden!

En annan sak som är värd att komma ihåg är att du inte behöver vänta till “rätt tillfälle” för att starta ett nytt liv – börja redan nu!

Källa: The Huffington Post

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!