Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Bli mer framgångsrik med ett vision board – så här gör du

“Vad vill jag med mitt liv och hur ska jag nå dit?” – kan vara en fråga du ofta ställer dig. Vare sig det är om du vill klättra i karriären, nå nya delmål eller nå dina drömmar i ditt privata liv har ett vision board visat sig vara ett framgångsrikt verktyg.

vision-boardFoto: Thought catalog/Arnel Hasanovic, Unsplash

Det finns inget bra ord för vision board på svenska, men det är helt enkelt ett kollage av inspirerande ord, citat och bilder. Meningen är att du själv ska ha valt ut dessa – affischen är till för att göra dig inspirerad och motiverad. Kollaget ska framkalla positiva känslor och få dig att må bra. Det viktiga är att du vågar drömma fritt (och stort!) utan att låta dig påverkas av jantelagen eller andra begränsningar!

Det bästa sättet att nå dina mål är att visualisera det du vill uppnå – därför är ett vision board ett grymt verktyg för att bli mer framgångsrik. Enligt den populära boken “The Secret”, formas hela ditt liv genom hur du styr dina tankar. När du visualiserar det liv du vill uppnå, sänder du ut de vibbarna till din omgivning. Oavsett om du tror på detta eller inte, så har tidigare forskning visat att visualisering fungerar. Framgångsrika atleter inom olympiska spelen har genom att visualisera sina mål förbättrat sina prestationer. Även Psychology Today har skrivit om att du kan komma närmare dina mål genom mental träning – en studie visade att regioner i hjärnan aktiverades på ett likvärdigt sett när en tyngdlyftare lyfte tunga viker och när denna person genom visualisering föreställde sig att hen lyfte tungt.

Så hur gör du då för att skapa ditt vision board? Det första steget är att samla bilder och texter/ord som motiverar dig – det är viktigt att du utgår utifrån dina drömmar och vad du vill uppnå i ditt liv. Du kan hitta dessa bilder i tidningar eller på nätet, som du sedan skriver ut.

När du känner att du har de bilder som peppar dig ska du klistra upp dem. Använd en affisch, ett stort papper eller ett litet vykort – egentligen vad som helst så länge det tilltalar dig. Sätt in pappret i en fin ram för att göra det mer tilltalande att titta på. Häng upp tavlan på en plats där du ofta ser den och ta gärna någon minut varje morgon för att kolla på den och påminna dig själv om dina mål och drömmar. Du kan ägna tid åt tankar som “Vad behöver jag göra idag för att komma närmare mitt mål?”. Kom ihåg att fokusera mer på processen än slutmålet, vägen till ditt mål är lika viktig som drömmen i sig och det är viktigt att ha kul under tiden!

En annan sak som är värd att komma ihåg är att du inte behöver vänta till nyår för att starta ett nytt liv – börja redan nu!

Källa: The Huffington Post

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!