Artikeln innehåller annonslänkar
Karriär

Designern Kirsty Patterson: ”Förvånas alltid över boosten som blir när kändisar bär mina smycken”

Hennes smycken har tagit världen med storm och på sistone synts på stjärnor som Meghan Markle och Alicia Vikander. Vi har pratat med smyckesdesignern Kirsty Patterson om att lyckas i en svår bransch och hur man vågar satsa på sin dröm.

Kristy-patterson-meghan-markle-smyckenFoto: Rex Features/privat

Det var när Kirsty Patterson bodde i Indien och gjorde smycken till ett företag i London som hon blev inspirerad till att starta sitt eget varumärke. Där och då föddes tanken till att starta det som blev i+i Jewellery.

– Det känns lite som en kliché att säga att jag ville skapa de smycken som jag inte kunde hitta någon annanstans. Men det startade verkligen av att jag började göra smycken till mig själv som jag ville ha och sen började vänner och personer jag mötte fråga mig vart jag köpt dem.

När Kirsty skapar vill hon att smyckena ska bli som en förlängning av personen som bär dem. Något som de kan bära varje dag och i varje situation. Att de som har hennes smycken ska få en styrka från dem.

– Jag ser smycken som en rustning, jag känner mig nästan naken när jag inte har några smycken på mig.

Sedan starten har varumärket växt och hennes smycken har setts på flera kända personer. Meghan Markle har vid flera tillfällen fotats i Kirsty vackra skapelser, däribland den populära ringen “Crescent Moon Ring”. Även Alicia Vikander har setts bära smycken från i+i Jewellery bland annat örhängena “Double Diamond Stud”.

– Det var en sådan stor ära eftersom jag tycker att Alicia är en otrolig skådespelerska och har en oklanderlig stil.

 Här syns Meghan i bland annat “Diamond Half Hoops“, “Black Diamond Pair ring” och “Crescent Moon Ring“.

Märker du av när en kändis har burit dina smycken?

– Jag slutar aldrig förvånas över vilken boost det blir när en kändis bär ens saker. Såklart via försäljningen, men besökarna till hemsidan ökar också dramatiskt om en inflytelserik person fotograferas i mina smycken.

Kirsty har aldrig gjort någon PR eller marknadsföring, ändå har hennes i+i Jewellery spridits över världen. En stor anledning till att hennes företag blivit så framgångsrikt är för att det har varit många som har pratat om det, hennes varumärke har spridits från mun till mun.

– Smycken är väldigt enkelt att fråga om. Ser du någon på tåget som har en fin ring kan du fråga vart den är ifrån och sen direkt gå in och köpa en egen.

 

View this post on Instagram

 

The extraordinarily beautiful and talented Alicia Vikander in our double diamond stud earrings ?

A post shared by i+i jewellery (@iandijewellery) on

Vad är ditt bästa råd för hur man lyckas i branschen?

– Jag ger alltid som råd till personer som vill ge sig in i smyckesbranschen att lära sig allt om material och stenar och även bekanta sig med branschen. Även kontakter och personliga relationer är viktigt, se till att bli vän med alla du möter i tillverkningsprocessen.

Hur vågar man satsa på sin passion?

– Jag hade turen att få ha jobbat med designern Jade Jagger i flera år. Där lärde jag mig inte bara otroligt mycket (hon kan allt från skapa kläder till att designa hem). Hon är även otroligt inspirerande och gav mig självförtroendet till att våga drömma stort.

Vilka drömmar har du för i+i Jewellery?

– Att skapa smycken kan vara en plattform för att öka medvetenhet kring saker som ligger mig varmt om hjärtat. I framtiden skulle jag vilja jobba mer med missgynnade grupper och interagera deras lokala traditioner i skräddarsydda smycken.

Att kombinera skapandet av sina smycken med frågor som Kirsty brinner för är någonting hon redan gör. 10 procent av vinsten går till en välgörenhetsorganisation i Indien som heter ”Set Beautiful Free”. De jobbar för att hjälpa kvinnor och barn som är utsatta för sexhandel, genom att visa dem hur de kan starta om sina liv. Organisationen kämpar också för att helt få bort den här typen människohandel.

– Jag fick möjlighet att tillbringa tid tillsammans med några av de här kvinnorna och även dem inom organisationen. Jag blev alldeles tagen av deras engagemang och hur de stärker de människor som de jobbar med.

Foto: Rex Features

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!